Konaković: S ponosom odlazim

Konaković je pohvalio dobru saradnju Vlade i Skupštine (Al Jazeera)
Konaković je pohvalio dobru saradnju Vlade i Skupštine (Al Jazeera)

“S ponosom odlazim s funkcije premijera, a Kanton Sarajevo ostavljam u mnogo zdravijem stanju nego što je bio, s pretpostavkom da će se nastaviti razvijati”, rekao je za agenciju Fena Elmedin Konaković, koji je danas zvanično podnio ostavku na tu poziciju.

Konaković je tri godine vršio funkciju premijera KS-a, a prošlog mjeseca podnio je ostavku na sve funkcije u Stranci demokratske akcije (SDA).

Istakao je da je na početku mandata bio svjestan da ga čeka težak zadatak i da se odrekao komoditeta izabranog zastupnika s mnogo manje posla i boljom plaćom.

Bez optužbi za nerad

Smatra da tokom skupštinske rasprave o nepovjerenju Vladi KS-a nije bilo teških optužbi za nerad, ali i da je neke stvari mogao uraditi bolje.

“Činjenica je da smo pravili greške, ali sve segmente života u Kantonu Sarajevo smo poboljšali, od fundamentalnih problema, vodosnabdijevanja, pasa, sigurnosti, javnog gradskog prijevoza i još mnogo toga”, pojasnio je Konaković.

Pohvalio je i dobru saradnju Vlade i Skupštine, ali i pozicije i opozicije, a sve u interesu građana.

Također, Konaković je osnovao politički subjekt Narod i pravda, čiji je osnivački skup održan 22. marta u Domu mladih na Skenderiji.

Izvor: Agencije


Povezane

Skupština Kantona Sarajevo smijenila je vladu tog kantona na čelu s Elmedinom Konakovićem. Tom je potezu prethodilo njegovo napuštanje SDA – stranke koja ga je na tu dužnost imenovala. SDA poručuje da će novi mandatar biti takođe iz njihovih redova i da će biti izabran već iduće sedmice.  

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO