Crna Gora: Đukanović kampanju počinje iz Nikšića

Prvi krug trećih predsjedničkih izbora od stjecanja nezavisnosti Crne Gore bit će održan 15. aprila (Anadolija)

Predsjednički kandidat vladajuće crnogorske Demokratske partije socijalista Milo Đukanović će kampanju na izborima za predsjednika Crne Gore početi u Nikšiću, svom rodnom gradu, 28. marta.

Kako je saopćeno iz DPS-a, a prenose mediji iz Crne Gore, kampanja pod sloganom “Milo Đukanović – za stabilnost i napredak Crne Gore” počinje konvencijom u sportskoj dvorani u Nikšiću u srijedu, prenosi Tanjug.

Đukanović je ranije izjavio da su predsjednički izbori, zakazani za 15. april, “ponovljeni plebiscit o strateškom pravcu razvoja Crne Gore”.

“Kada sam tvrdio da ćemo obezbijediti nezavisnost, da ćemo postati članica NATO-a, da ćemo obezbijediti napredak, sve smo uradili. I zato mi građani vjeruju. Nastavićemo dalje sa razvojem države na svim poljima i ići ka članstvu u Evropskoj uniji”, kazao je Đukanović.

Bojanić: Za evropsku Crnu Goru

S druge strane, predsednički kandidat većeg dijela crnogorske opozicije Mladen Bojanić kazao je da će njegova kampanja biti skromna, prilagođena trenutku u kome se nalazi crnogorska ekonomija.

“Izabrao sam svoj put. Vjerujem u sinergiju opozicionih glasova. Cilj ove kampanje je da pokažem građanima da sam pravi kandidat koji može da pomogne da Crna Gora postane moderna evropska država, zasnovana na punoj vladavini prava”, rekao je Bojanić, prenose crnogorski mediji.

Kako je naveo Bojanić, zalagat će se i boriti za sve suprotno od onog što predstavlja drugi kandidat (Milo Đukanović), protiv korupcije, kršenja ljudskih prava, nepotizma…

“Cilj mi je da budemo prava, moderna evropska država, sa tradicijom”, istakao je Bojanić.

Rok za predaju kandidaturu za predsjednika Crne Gore ističe u ponoć, a prvi krug izbora, treći od stjecanja nezavisnosti 2006. godine, bit će održan 15. aprila.

Izvor: Agencije