Ledeni val i snježne padavine pogodile BiH i Hrvatsku

Temperature su ispod nule u gotovo cijeloj Hrvatskoj. (Arhiva)

Niske temperature i snježne padavine zabilježene su u velikim dijelovima BiH i Hrvatske.

U većem dijelu BiH jutros je oblačno sa snijegom. Najniža temperatura je izmjerena na Bjelašnici minus 16 stepeni, a u nižim predjelima je najhladnije bilo u Nevesinju gdje je jutros u sedam sati bilo minus 12 stepeni, prenose bh. mediji.

Žuti meteoalarm izdat je za cijelo područje BiH zbog ekstremno niskih temperatura, snježnih padavina i jakih udara vjetra.

Visina snježnog pokrivača na Bjelašnici iznosi 183 centimetra, dok je na Jahorini 90 centimetara.

Snijeg pao i u Dalmaciji

Nedjelja će i u Hrvatskoj biti pretežno oblačna, vjetrovita i hladna. Kao što je i najavljeno, snijeg je jutros počeo padati i u Dalmaciji.

Snijeg pada u Splitu, Dubrovniku Šibeniku, Solinu, Kaštelima i drugim mjestima u Dalmaciji.

“Povremeno će u nedjelju snijeg padati i u gorskoj Hrvatskoj, a u ostatku unutrašnjosti moguć je tek rijetko. Puhat će umjeren do jak sjeveroistočni i sjeverni vjetar, u gorju s olujnim udarima. Na Jadranu se očekuje jaka bura s olujnim, podno Velebita i s orkanskim udarima“, saopćio je Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Temperature su ispod nule u gotovo cijeloj Hrvatskoj. Minusi su izmjereni i u dobrom dijelu Istre, pa su tako dijelovi Primorja i Dalmacija ostala jedini dio Hrvatske s pozitivnim temperaturama. Najtoplije je jutros bilo na Prevlaci, gdje je izmjereno 8,5 stepeni, prenose hrvatski mediji.

Temperature bi trebale padati narednih nekoliko dana, a vrhunac polarnog vala očekuje se u srijedu.

Izvor: Agencije