Vučić: Nemojte ni pomisliti da vojno možemo pobijediti SAD

Aleksandar Vučić tvrdi da je Ramush Haradinaj u pravu kada kaže da će SAD biti na njihovoj strani (EPA)

Premijert Kosova Ramush Haradinaj je potpuno u pravu kada kaže da će SAD, šta god da se desi, biti na njihovoj strani, bez obzira koliko Kosovo kršilo međunarodno pravo, izjavio je u petak predsjednik Srbije Aleksandar Vučić te dodao da je krajnje vrijeme da se Srbija pomiri s tim.

On je istakao da je odavno jasno da SAD stoji iza Albanaca i da oni ništa nikada nisu radili sami, prenosi Tanjug.

“Bilo je jasno da iza svega stoje SAD. Nije velika tajna bila i ne moramo otvoreno uvek to da kažemo. Oni imaju još saveznika u Evropi. Zato moramo da se preorijentišemo na fabrike, budućnost, da pobeđujemo pameću”, rekao je predsednik Srbije.

‘Da sačuvamo ljude i imamo više beba’

“Da pobedimo vojno SAD, nemojte ni da pomislite”, dodao je.

On je podsjetio da “smo jednom to pokušavali i nismo uspeli”.

“Srbija je tada bila napadnuta i dobro znamo šta mislimo o agresiji. Dajte da sačuvamo ljude, da imamo više beba”, podvukao je Vučić.

Rekao je da ne zna kakve će se sve poruke dalje slati i dodao da zbog toga Srbija mora bježati od bilo kakvih problema, jer je SAD moćan i neće mnogo brinuti ako udari na bilo koji način.

“To su dokazali više puta. Zato je na nama da sačuvamo mir, naše stanovništvo i vitalne interese. Da budemo bahati i silni nad Amerikancima, bilo bi smešno. Suviše smo mali”, kazao je Vučić.

Istakao je da nema sumnje da je Haradinaj u pravu da će SAD biti na njihovoj strani, jer su oni priznali nezavisno Kosovo i to je kraj priče za njih.

‘Ne može Srbija promijeniti mišljenje SAD-a’

“Oni su mnogo jaki i neće valjda Srbija da promeni mišljenje SAD-a. Mi nemamo šta drugo da radimo, u ćošak smo saterani. Moramo da se sačuvamo i zaštitimo”, naglasio je on.

Rekao je da nije sretan ni zbog izjave američkog ambasadora na Kosovu Philipa Kosnetta po pitanju formiranja vojske Kosova.

“Moje pitanje njemu bi bilo – gde to piše u vezi vojske, a on bi odgovorio da nigde ne piše i da ga nije briga, jer su oni priznali Kosovo. Oni se ponašaju po pravilu sile jačeg, a ne međunarodnog prava”, rekao je Vučić.

Izvor: Agencije


Povezane

‘Srbija će učiniti sve da sačuva mir, ali neće dozvoliti pogrom Srba ma gde da žive’, poručio je predsjednik Srbije.

Published On 06 Dec 2018

Kosovski premijer Ramush Haradinaj tvrdi da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nudio priznanje nezavisnosti Kosova u zamjenu za dio kosovske teritorije. U autorskom tekstu za list “The Washington Post” Haradinaj navodi da je za njega to previsoka cijena za priznanje jer bi to značilo, kako tvrdi, odustajanje od kosovskog suvereniteta i narušavanje teritorijalnog integriteta. Iz Beograda […]

Published On 29 Nov 2018
Više iz rubrike Balkan
POPULARNO