Policija privela i Adama Šukala

Informaciju da je uhapšen Šukalo je objavio na društvenim mrežama (Facebook)

Bivši zastupnik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Adam Šukalo uhapšen je tokom policijske akcije u Banjoj Luci.

Šukalo je kroz svoj rad i političko djelovanje bio žestoka opozicija aktualnom predsjedavajućem Predsjendištva BiH Miloradu Dodiku, a posebno se posvetio podršci Davoru Dragičeviču i pokretu “Pravda za Davida”.

Informaciju da je uhapšen Šukalo je objavio na društvenim mrežama.

“Upravo su me uhapsili. Zloupotebom ovlašćenja uhapšen sam bez i jednog razloga dok mi je policajac pred 10 svjedoka pretio. Prijetnje su nastavili, ali ozbiljne u PU BL. [Ministar bezbjednosti] Dragan Lukač je naredio ovo hapšenje uz zloupotreba službenog položaja”, objavio je Šukalo na Facebooku.

Novinarima je potvrdu o hapšenju Šukala dao i predsjednik Partije demokratskog progresa, Branislav Borenović.

“Šukalo je bio sa mnom ispred Policijske uprave Banja Luka te je, kao i svi mi, uputio nekoliko riječi policiji da puste Davora Dragičevića. Ubrzo nakon toga je priveden. Ja sam se nakon toga obratio policiji i tražio da privedu i mene nakon čega su rekli – ‘vas za sada nećemo'”, kazao je Borenović. 

U policijskoj akciji jutros je uhapšen Davor Dragičević, otac Davida Dragičevića, a malo potom su uslijedila privođenja Davidove majke Suzane Radanović i još nekoliko članova grupe “Pravda za Davida”.

U međuvremenu su se članovi grupe “Pravda Davida” okupili na Trgu Krajine kako bi izrazili protest zbog hapšenja Dragičevića.

Izvor: Agencije


Više iz rubrike Balkan
POPULARNO