Vlada Srbije premijerima svijeta šalje pismo o ‘ponašanju Kosova’

Ana Brnabić je naglasila neophodnost da se pojača komunikacija sa svim partnerima diljem svijeta (EPA)
Ana Brnabić je naglasila neophodnost da se pojača komunikacija sa svim partnerima diljem svijeta (EPA)

Vlada Srbije priprema pismo i uputit će ga, čim prije, premijerima svih zemalja diljem svijeta kako bi upozorila na ponašanje vlasti Kosova. kojim se, kako se navodi, ugrožavaju regionalni mir i stabilnost.

Premijerka Srbije Ana Brnabić zatražila je u četvrtak, na sjednici Vlade u Beogradu, da se u najkraćem roku pripremi tekst pisma, koje će ona, u ime Vlade, poslati predsjednicima vlada svih zemalja na svijetu, u kojem će ih upozoriti da Kosovo ugrožava regionalni mir i stabilnosti, objavljeno je na službenoj stranici srbijanske Vlade.

U pismu će, kako je navedeno, biti “upozoreno na odluke i ponašanje … kojima se u potpunosti i kontinuirano krše svi postignuti dogovori, regionalne inicijative i međunarodni sporazumi”, pa čak i dokumenti koje su vlasti Kosova “same donosile i usvajale”.

‘Urušavanje atmosfere dijaloga’

Ovim pismom, istaknuto je, srbijanska Vlada “želi skrenuti pažnju i sve zemlje pojedinačno upozoriti na ugrožavanje regionalnog mira i stabilnosti”, kao i na “namerno i direktno urušavanje atmosfere dijaloga” s Kosovom.

Brnabić je naglasila neophodnost da se komunikacija sa svim partnerima diljem svijeta “pojača, kako bi svi bili svesni kompleksnosti situacije” u kojoj Beograd sudjeluje u dijalogu s Prištinom.

Time bi se “na najidirektniji način dala puna podrška naporima predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i osigurala što veća sigurnost” za Srbe na Kosovu, navedeno je službenoj internet stranici Vlade Srbije.T

Izvor: Agencije


Povezane

Vrh Srpske pravoslavne crkve ne podržava zamrznuti konflikt na Kosovu, ali je i zabrinut zbog mogućeg razgraničenja.

08 Nov 2018
Više iz rubrike Balkan
POPULARNO