Uhapšena osoba koja se dovodi u vezu s ubistvom sarajevskih policajaca

Adis Šehović umro je na mjestu događaja, a teško ranjeni Davor Vujinović kasnije je podlegao povredama u bolnici (Al Jazeera)

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su na području općine Pale lišili slobode jednu osobu koja se dovodi u vezu s ubistvom dva policijska službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, prenosi Anadolija.

Osoba se dovodi u vezu s izvršenjem krivičnog djela “ubistvo” iz člana 166. stava (4) Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, koje se dogodilo 26. oktobra u ulici Geteova bb, općina Novi Grad, Sarajevo, kada su smrtno stradala dva policijska službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

“Lišenju slobode osumnjičenog prethodilo je preduzimanje operativnih aktivnosti SIPA-e u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom Kantona Sarajevo, Obavještajno-bezbjednosnom agencijom Bosne i Hercegovine i Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske, u cilju lociranja i lišenja slobode gore navedenog lica”, saopćeno je iz SIPA-e.

Policajci ubijeni 26. oktobra

Nakon izvršenih pretresa stana, drugih prostorija i pokretnih stvari osoba lišena slobode predana je u daljnju nadležnost Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Policajci Adis Šehović i Davor Vujinović ubijeni su 26. oktobra u sarajevskom naselju Alipašino Polje nakon što su na njih, dok su bili u službenom automobilu, nepoznate osobe otvorile vatru.

Šehović je preminuo na mjestu događaja, dok je Vujinović povredama podlegao u bolnici.

Izvor: Agencije