Tužioci traže pritvaranje osumnjičenog za ubistvo policajaca

Policajci Adis Šehović i Davor Vujinović ubijeni su na dužnosti (Anadolija)

Tužiteljstvo Kantona Sarajevo uputilo je prijedlog Kantonalnom sudu Sarajevo za određivanje jednomjesečnog pritvora osobi inicijala T. S. zbog postojanja sumnje da se može dovesti u vezu s ubojstvom sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića. 

“Pritvor je predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo, utjecati na svjedoke i prikriti dokaze, te da bi njegovim boravkom na slobodi moglo doći do uznemirenja javnosti”, kazala je glasnogovornica kantonalnog Tužiteljstva Azra Bavčić u izjavi za agenciju FENA.

Riječ je o osobi koja je u ponedjeljak privedena u prostorije Tužiteljstva, te joj je određeno 24-satno zadržavanje.

Advokatica potvrdila privođenje Srećka Trifkovića

Kako bh. mediji prenose, riječ je o Srećku Trifkoviću, čije je privođenje u prostorije kantonalnog Tužiteljstva potvrdila njegova odvjetnica Tatjana Savić.

Odvjetnica Savić, koja Trifkovića zastupa u predmetu “Volan” pred Sudom Bosne i Hercegovine, izjavila je u ponedjeljak da je “ovo drugi put da njenog klijenta privode”, te da je “prvi put privođen na samom početku istrage o ubistvu dvojice sarajevskih policajaca, nakon čega je pušten”.

Službenici Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo, radeći na rasvjetljavanju kaznenog djela ubojstva pripadnika policije, saslušali su i ispitali 50-ak osoba. Većina njih je i kriminalistički obrađena u prostorijama Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

U potragu uključene sve policijske agencije

U sarajevskom naselju Alipašino Polje u petak rano ujutro u pucnjavi je ubijen policajac Adis Šehović (46), dok je drugi policajac Davor Vujinović (43) preminuo u bolnici od zadobivenih ozljeda.

Na policajce, koji su bili u službenom vozilu, vatru su otvorile nepoznate osobe koje su pokušale ukrasti automobil hrvatskih registracijskih oznaka.

U opsežnu policijsku potragu za počiniteljima tog zločina uključene su gotovo sve policijske agencije. 

Izvor: Agencije