Rama: Blagoslovljena vojska Republike Kosovo

Skupština Kosova usvojila je sva tri Vladina prijedloga zakona o transformaciji Kosovskih sigurnosnih snaga u vojsku (EPA)
Skupština Kosova usvojila je sva tri Vladina prijedloga zakona o transformaciji Kosovskih sigurnosnih snaga u vojsku (EPA)

Albanski premijer Edi Rama izrazio je u četvrtak, putem Twittera, podršku odluci Skupštine Kosova o usvajanju Vladinih prijedloga zakona o transformaciji Kosovskih sigurnosnih snaga u vojsku Kosova.

Na svom službenom profilu na toj društvenoj mreži Rama je napisao: “Slava mučenicima Kosova i blagoslovljena bila novorođena vojska Republike Kosovo”, prenosi Tanjug.

Uz ovu poruku je objavio fotografiju pripadnika bivše Oslobodilačke vojske Kosova i fotografiju pripadnika Kosovskih sigurnosnih snaga, jednu do druge.

Haradinaj: Jedan od najvažnijih dana

Skupština Kosova usvojila je u četvrtak u prvom čitanju sva tri Vladina prijedloga zakona o transformaciji Kosovskih sigurnosnih snaga Kosova u vojsku.

Premijer Kosova Ramush Haradinaj je nakon toga izjavio da je to jedan od najvažnijih i odlučujućih dana za “zemlju i konsolidaciju države Kosovo na putu prema NATO-u”.

Protiv usvajanja su protiv bili zastupnici Srpske liste, koji su napustili zasjedanje Skupštine.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO