Vučiću odobrena posjeta Kosovu 20. januara

Kosovski zvaničnici očekuju da će Aleksandar Vučić poštovati pravila tokom posjete Mitrovici i Gračanici (Tanjug)

Kosovske vlasti su odobrile posetu predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kosovu ovog vikenda, a nakon ubistva srpskog političara sa Kosova Olivera Ivanovića, javlja agencija Anadolija. 

Jetlir Zyberaj, šef kabineta i visoki politički savetnik zamenika kosovskog premijera Behgjeta Pacollija, potvrdio je za Anadoliju da je odobrena Vučićeva poseta Kosovu.

“Na osnovu zahteva upućenog institucijama Kosova iz Predsedništva Srbije za posetu Kosovu, mi smo dali dozvolu za tu posetu i očekujemo da će se on dobro ponašati i da će poštovati pravila dozvole tokom boravka na Kosovu”, kazao je Zyberaj.

Bezbjednosno rizična posjeta

Vučić će, kako je najavljeno iz Beograda, u subotu tokom dana posetiti Mitrovicu, a u subotu uveče i Gračanicu, gde će razgovarati sa pripadnicima srpske zajednice.

Predsednik skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun izjavio je da će predsednik Srbije boraviti za vikend na Kosovu kako bi smirio tenzije i ohrabrio građane posle ubistva lidera Građanske inicijative Sloboda, demokratija, pravda Olivera Ivanovića.

“To je bezbednosno rizična poseta za njega [Vučića], ali je i izuzetno bitna – pokazaće da država Srbija stoji u potpunosti iza srpskog naroda i posle posete situacija će biti u potpunosti jasna”, rekao je Drecun za Radio-televiziju Srbije.

Izvor: Agencije