SNS i Vučić odlučili: Srbija ne ide na vanredne izbore

Samo dva glasa bila su protiv prijedloga da u martu budu održani samo beogradski izbori, rekao je Vučić (AP)

Predsjednik Srpske napredne stranke, ujedno i predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić izjavio je da je predsjedništvo vladajuće stranke odlučilo da se uz beogradske izbore ne raspišu izvanredni parlamentarni izbori, jer je to “u nacionalnom i državnom interesu”.

Vučić je potvrdio kako će SNS na beogradske izbore izaći na listi pod nazivom “Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd”, te dodao da će na njoj biti “Beograđani koji žele pristojan grad i pristojnu Srbiju”.

“Biće to najugledniji ljudi Beograda i tražićemo od Beograđana da je podrže i glasaju za napredak Beograda”, rekao je Vučić, prenosi agencija Beta.

Prema njegovim riječima, “samo dva glasa bila su protiv njegovog predloga da u martu budu održani samo beogradski izbori, a ostali su prihvatili tu ideju”.

Poslušali Vučićevu ‘molbu’

“Svom snagom i odlučnošću smo doneli odluku da se borimo za pobedu na beogradskim izborima i da se ne podrži održavanje vanrednih parlamentarnih izbora”, rekao je Vučić nakon sjednice Predsjedništva stranke.

Naveo je i kako su članovi vodstva stranke “poslušali njegovu molbu jer je nacionalni i državni interes bitniji od stranačkog i stranke koju toliko vole”.

“Želimo da se posvetimo višedecenijskim i viševekovnim problemima. Želim da pokušamo da se posvetimo budućnosti naše dece, da ne razmišljamo kalkulantski, kako bi nama odgovaralo”, rekao je Vučić.

Prethodno je i Glavni odbor SNS-a prihvatio Vučićev prijedlog da se ne raspisuju izvanredni parlamentarni izbori i tada su samo četiri od 500 članova glasala za izbore za Skupštinu Srbije.

Izvor: Agencije