Zagreb: Predstavnik Srbije napustio konferenciju o nestalima

Predstavnik Komisije za nestala lica u Srbiji Veljko Odalović, izrevoltiran je napustio Regionalnu konferenciju za nestale koja se ove godine održava u Zagrebu.

Nakon što je pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Stjepan Sučić okrivio Srbiju za nerješavanja problema nestalih, došlo je do svađe sa Odalovićem.

Sučić je na skupu istakao da Srbija ne pokazuje interese za rješavanje pitanja nestalih.

„Ja sam samo iskomentirao, vezano za mandat otkako vodim Upravu za zatočene i nestale, da Republika Srbija apsolutno nije pokazala dobru volju vezano sa suradnju i razmjenu informacija o nestalima“, rekao je Sučić.

Odalović: Srbija dala sve informacije

Sa druge strane, Odalović tvrdi da je Srbija dala na raspolaganje sve poznate informacije.

„U Republici Srbiji nemamo nijedan zahtev za bilo kojom poznatom lokacijom, poznatim mestom ili pojedincem za koje nismo dali odgovor. U Srbiji se u ovom trenutku traže informacije o potencijalno izmeštenim grobnicama u zapadnoj Slavoniji. Da li takvi dokumenti postoje u arhivama ili ne… mi nismo pronašli takve podatke“, rekao je Odalović.

Konferencija, koju organizuju porodice nestalih, održava se svake godine u zemljama bivše Jugoslavije, na čijem se prostoru nakon ratnih dešavanja traga za više od 10.000 osoba.

Izvor: Al Jazeera