Požar na Mljetu pod kontrolom

Hrvatski vatrogasci saniraju požar na Korčuli, dok je požar na Mljetu, koji je buknuo u utorak u poslijepodnevnim satima, tokom noći stavljen pod kontrolu.

Pod kontrolom su i požari u Šibensko-kninskoj županiji – na Promini i kod Đevrsaka, te su evakuirani stanovnici Bribira u srijedu ujutro vraćeni kućama. 

 Šibenska policija izvijestila je u srijedu da je uhapsila dvojicu muškaraca i jednu ženu koje sumnjiči za izazivanje požara na području Šibensko-kninske županije.

“Požar na Mljetu stavljen je pod kontrolu jutros oko tri sata, više se ne širi i nema otvorenog plamena. Cjelokupna javna vatrogasna postrojba Mljeta bila je na terenu, a pomogli su im i djelatnici Nacionalnog parka Mljet. Opožarena površina je oko 100 hektara, a riječ je o grubom terenu na kojem je pretežno borova šuma. Jutros su na ispomoć poslana 24 vatrogasca s kopna, a sinoć zatražena pomoć četiri kanadera – otkazana je”, izjavio je u srijedu ujutro vatrogasni zapovjednik Dubrovačko-neretvanske županije Stjepan Simović. 

Donekle je stavljen pod kontrolu i požar koji sedmi dan zaredom gori na Promini, doznaje se u Centru 112 Šibensko-kninske županije. 

Stanovnici sa šireg područja Bribira, koji su zbog požara na tom području evakuirani u utorak navečer, u srijedu ujutro vraćeni su kućama.

Otvorena cesta

“Promina je donekle pod kontrolom. Na pojedinim točkama vatra se rasplamsa pod utjecajem vjetra, ali interventne grupe odmah je stave pod kontrolu tako da širenja požara na Promini nema. Tijekom noći na Promini je dežuralo 100 vatrogasaca i 50 vojnika”, kažu u Centru 112.

Požar kod Đevrsaka još nije lokaliziran, ali je također pod kontrolom, a  evakuirani stanovnici s područja Bribira jutros su obaviješteni da se mogu sigurno vratiti svojim kućama.

Uz srijedu ujutro u promet je puštena i državna cesta D59 Bribirske Mostine- Đevrske koja je u utorak zbog širenja požara zatvorena.

Tokom noći, požar na području Đevrsaka gasila su 22 vatrogasca sa osam vozila.

Izvor: Al Jazeera i agencije


Povezane

Požari u Dalmaciji nisu u potpunosti stavljeni pod kontrolu. S pojačanim vjetrom, vatrogasci se na terenu bore s vatrom na području Splitsko-dalmatinske županije, na Hvaru i još nekoliko lokacija. Zbog velike opasnosti proglašena je uzbuna za sve vatrogasce u Hrvatskoj. Nikolina Zavišić je u Pristegu.

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO