U Srebrenici: Književna večer negatorice genocida

Na manifestaciji “Petrovdanski dani Srebrenice”, koja se održava od 6. do 12. srpnja, najavljeno je i dokumentarna večer s Ljiljanom Bulatović, novinarkom i književnicom.

Uoči obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici, bit će promovirana njezina knjiga Srebrenica – laž i podvala srpskom narodu.

“Za one koji pokušavaju predstaviti stanje u Srebrenici normalnim… Podsjećam da će se ove godine, ono što sam ja strogo zabranjivao, nažalost i desiti. Sa računa Opštine Srebrenica i to zvanično biće plaćena Ljiljana Bulatović da veliča Ratka Mladića baš na mjestu zločina ovdje u Srebrenici”, objavio je bivši načelnik srebreničke općine Ćamil Duraković na svom Facebook profilu.

Bh. mediji podsjećaju kako je Bulatović poznata po bliskim odnosima s Ratkom Mladićem i Radovanom Karadžićem, te da je u svojim istupima i tekstovima negirala srebrenički genocid.

Knjige o Karadžiću i Mladiću

Osim književne večeri na kojoj će Bulatović promovirati svoju knjigu, tokom “Petrovdanskih dana” bit će održano i nekoliko događanja kulturnog, religijskog i sportskog sadržaja.

Središnji događaj višednevne manifestacije, koja se održava pod sloganom “25 godina zločina bez kazne”, najavljeno je za 12. srpnja kada će na Spomen-obilježju Zalazje biti odana počast “poginulim borcima i civilima na Petrovdan 1992. godine”.

Bulatović je, podsjećaju bh. mediji, osnovala Međunarodni odbora za istinu o Radovanu Karadžiću, predsjednica je skupštine Humanitarne organizacije “Branioci otadžbine” i počasna članica Boračke organizacije Srebrenice.

Napisala je tri knjige o Srebrenici, knjigu o Radovanu Karadžiću i veliki broj tekstova u Ratku Mladiću.

Izvor: Agencije