Dačić pozvao Zagreb da ne sufinansira Tompsonov nastup

HDZ-u i njegovim satelitima, sveopći thompsonovsko-nacionalistički derneci uvijek dobro dođu, piše autor (Wikipedia)

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić pozvao hrvatsku vladu da preispita svoju odluku o sufinansiranju nastupa pjevača Marka Perkovića Tompsona na obilježavanju godišnjice operacije “Oluja”.

“Najavljeno učešće hrvatskog pjevača Tompsona u obilježavanju “Oluje”, koji sa sobom nosi jasni ustaški predznak, predstavlja uvredu i poniženje za sve srpske žrtve”, istakao je Dačić u izjavi za Tanjug.

Takav potez je, ističe Dačić, u suprotnosti sa javno izrečenom namjerom hrvatskog rukovodstva za dobrosusjedskim odnosima sa Srbijom.

Stoga, poziva hrvatsku vladu, koja sufinansira Tompsonov nastup, da preispita svoju odluku.

“Ta odluka nimalo ne ide u prilog dobrim odnosima Srbije i Hrvatske, što je od ključnog značaja za ceo region”, istakao je on i dodao da je za to neophodan napor da se izbjegavaju ovakve provokacije.

Molbe udruženja hrvatskih branitelja

Ministarstvo hrvatskih branitelja “ove godine, kao i niz godina unazad, podržava obilježavanje te važne obljetnice u drugim većim gradovima u Republici Hrvatskoj“, izvijestilo je u nedjelju to ministarstvo, prenosi Hina.

Ministarstvo hrvatskih branitelja navodi da zajedno s gradovima i županijama u Hrvatskoj u kojima se proslava organizira, a na osnovu molbi udruženja hrvatskih branitelja proizašlih iz Domovinskog rata, svake godine sufinansira troškove tehničke podrške u organizaciji proslave tog datuma.

Thompsonov koncert bi se trebao održati u Slunju 5. augusta.

U Vojno-redarstvenoj akciji “Oluja” u ljeto 1995. godine pod kontrolu Zagreba vraćena je petina državne teritorije.

Operacijom “Oluja”, u kojoj je bilo angažirano gotovo 200.000 hrvatskih vojnika, u 84 sata oslobođeno je 10.400 četvornih kilometara do tada okupiranog područja ili 18,4 posto ukupne površine Hrvatske.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO