Video: Kolone na hrvatskim autocestama i do 24 kilometra

Kolona na hrvatskoj autocesti A1 od čvora Posedarje u smjeru Zagreba, koja je u jednom trenutku u subotu bila dugačka i 27 kilometara, u popodnevnim satima je pala na 10-ak kilometara, izvijestio je Hrvatski autoklub.

Još uvijek povremeno ima kolona i zastoja na dionicama autoceste prema moru, kao i na naplatnim kućicama gdje su kolone duge i do šest kilometara.

Kolone se formiraju i na graničnim prijelazima, pa je pred graničnim prijelazom Bajakovo, koji dijeli Hrvatsku od Srbije, kolona oko sedam kilometara. Prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija prema Sloveniji kolona je oko pet kilometara, a dijelom se proteže na Istarski ipsilon.

Kolone na svim cestama

Na Krčkom mostu kolone u oba smjera su dugačke oko četiri kilometra, a pred tunelom Učka u smjeru Rijeke kolona je također oko četiri kilometra.

Četvrti srpanjski vikend na cijeloj jadranskoj obali je u znaku velike ljetne smjene turista, te gužvi u cestovnom i trajektnom prometu.

Gust promet očekuje se tijekom cijelog vikenda, osobito u popodnevnim satima u subotu i to prema unutrašnjosti, pa Hrvatski autoklub poziva vozače na oprez i strpljenje.

Izvor: Agencije