Crna Gora Hrvatskoj izručila penzionisanog oficira JNA

Crna Gora, Policija
Policija osigurava ulaz zgrade u kojoj živi Olivera Lakić (EPA)

Crna Gora izručila je Hrvatskoj penzionisanog zastavnika prve klase Jugoslovenske narodne armije i državljanina Srbije Milana Pavlovića (73), osuđenog na 15 godina zatvora zbog zločina u Šibeniku 1991. godine, saopćio je u petak dokumentacijski centar Veritas.

Kako se navodi, njega je crnogorska policija uhapsila 21. marta na graničnom prijelazu kod Bijelog Polja po hrvatskoj potjernici raspisanoj poslije presude donijete 8. jula 1992. godine, prenosi agencija Fena.

Pavlović se tereti da je kao pripadnik Jugoslovenske narodne armije od 16. do 23. septembra 1991. godine učestvovao u „nezakonitim napadima protiv civilnog stanovništva“.

Ispunjeni uvjeti za izručenje

Pavlović je negirao krivicu, ali je Viši sud u Podgorici ipak odlučio da su ispunjeni uvjeti da bude izručen Hrvatskoj.

Na osnovu međunarodnih potjernica koje je raspisao Interpol u Zagrebu, širom svijeta do sada je uhapšeno 166 Srba, od kojih je 58 izručeno Hrvatskoj.

Izvor: Agencije


Povezane

U bivšoj Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu obilježena je godišnjica stradanja vojnika JNA. U toj je ulici 3. maja 1992. godine, prema izjavama iz vrha tadašnje JNA, stradalo šest njihovih vojnika prilikom povlačenja iz kasarne, a u okviru razmjene za predsjednika Aliju Izetbegovića, koga je JNA ranije zarobila na aerodromu. Danas su u istoj ulici pripadnici […]

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO