Krstičević ostaje ministar odbrane Hrvatske

Damir Krstičević: Posebno zahvalan predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću (EPA)
Damir Krstičević: Posebno zahvalan predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću (EPA)

Damir Krstičević objavio je u ponedjeljak kako je odlučio da će i dalje nastaviti obnašati dužnosti potpredsjednika Vlade i ministra obrane Hrvatske, prenosi Hina.

„Nakon brojnih razgovora s predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem, odlučio sam kako ću i dalje nastaviti obnašati dužnosti potpredsjednika Vlade i ministra obrane. Javnosti su poznati razlozi zbog kojih sam ponudio svoju ostavku, već sam ih više puta javno obrazložio i želim odlučno demantirati bilo kakav drugi skriveni razlog ili motiv”, navodi se u Kotromanićevoj izjavi.

U izjavi, koju prenosi Ministarstvo obrane, Krstičević je zahvalio pripadnicima Oružanih snaga, koji su, zajedno sa svim ostalim gasiteljima, uz nadljudske napore obavili ogroman posao u odbrani od katastrofalnog požara te poručio kako mu je čast biti na čelu Ministarstva obrane i sa svojim timom nastaviti velike projekte u Ministarstvu obrane i Oružanim snagama.

Bezrezervna podrška

“Pripadnici Oružanih snaga, zajedno sa svim ostalim gasiteljima, uz nadljudske su napore obavili ogroman posao u obrani od katastrofalnog požara i ovom prilikom im se od srca zahvaljujem. Proteklih dana zvali su me pripadnici Hrvatske vojske, kolege generali i ministri, međutim, posebno sam zahvalan predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću na bezrezervnoj potpori ne samo meni, nego, što je još važnije, i svim projektima koje sam zajedno sa svojim timom pokrenuo u svrhu jačanja Oružanih snaga i izgradnje boljeg i učinkovitijeg sustava Domovinske sigurnosti. Upravo je ta potpora razlog ove moje odluke.”

“Čast mi je biti na čelu Ministarstva obrane i sa svojim timom te, u suradnji s drugim ministarstvima i predsjednicom Republike i vrhovnom zapovjednicom Oružanih snaga Kolindom Grabar-Kitarović, nastaviti velike projekte od iznimne važnosti za jačanje Oružanih snaga, sigurnosti, prosperiteta i gospodarskog razvoja Hrvatske.”

“Na kraju, je zahvalio brojnim prijateljima hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata te  brojnim građankama i građanima koji su mu ovih dana slali poruke potpore”, piše u izjavi ministra obrane Hrvatske.

Izvor: Agencije


Više iz rubrike Balkan
POPULARNO