Zastupnici DF-a prenoćili u Skupštini, brane Medojevića

Poslanici DF-a čekaju da Medojević danas bude priveden specijalnom tužiocu (skupstina.me)
Poslanici DF-a čekaju da Medojević danas bude priveden specijalnom tužiocu (skupstina.me)

Poslanici opozicionog Demokratskog fronta proveli su noć u Skupštini Crne Gore, nakon što je lideru Pokreta za promjene, članice tog saveza, Nebojši Medojeviću, ukinut poslanički imunitet.

Poslanici DF-a, koji su od prošlogodišnjih izbora 16. oktobra bojkotirali parlament, prenoćili su u njemu kako bi spriječili hapšenje Medojevića.

Osiguranje parlamenta nije dozvolilo novinarima da jutros bude poslanike DF-a, prenio je podgorički portal CdM.

Poslanici Fronta su sinoć spavali u svojim prostorijama, ali i na kaučima u holu Skupštine, gdje čekaju da Medojević danas bude priveden specijalnom tužiocu.

Od tužioca Ivice Stankovića očekuju da zabrani određivanje pritvora Nebojši Medojeviću, kao u slučaju Andrije Mandića i Milana Kneževića.

Sa 42 glasa “za” poslanici Skupštine ukinuli su sinoć poslanički imunitet lideru PzP-a Nebojši Medojeviću, čime su na zahtjev Specijalnog državnog tužilaštva, odobrili pokretanje krivičnog postupka i određivanje pritvora za poslanika Demokratskog fronta zbog sumnje da je prao novac.

Burna rasprava

Nakon gotovo pet sati burne rasprave, poslanici DF-a ostali su u Skupštini gdje su prenoćili kako bi spriječili hapšenje svog partijskog kolege.

Članica predsjedništva Evropske Narodne Partije EPP i predsjednica žena EPP-a Doris Pack je ocijenila da je ukidanje imuniteta Medojeviću skandal.

“Nije u skladu sa statusom članice NATO-a i države koja je u pregovorima za priključenje EU”, napisala je Pack na Twitteru.

Izvor: Agencije

 


Povezane

Rasprava u Skupštini Crne Gore usijala je rječnik do uvreda i prijetnji. Iz opozicionog Demokratskog fronta poručuju da je zemlja na ivici građanskog rata, a vlast traži hitnu reakciju predsjednika parlamenta i nadležnih institucija. Do verbalnog a zamalo i fizičkog incidenta došlo je nakon što je od Skupštine zatraženo ukidanje imuniteta jednom od čelnika DF-a […]

Viši sud u Podgorici potvrdio je optužnicu Specijalnog državnog tužilaštva protiv čelnika opozicionog Demokratskog fronta Andrije Mandića, Milana Kneževića i još 12 osoba zbog krivičnih djela protiv ustavnog uređenja i sigurnosti zemlje, terorizma u pokušaju i stvaranja kriminalne organizacije. Oni se terete da su na dan parlamentarnih izbora u oktobru prošle godine planirali nasilno preuzimanje vlasti, […]

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO