Jovanović: Idem u Srebrenicu jer je sramota da niko iz Srbije ne ode

Nadam se da ću jednog dana moći 11. jula da budem na nekom drugom mjestu, i da slavim život, a ne da se stidim, rekao je Jovanović (Tanjug)

Predsjednik Liberalno demokratske partije Srbije Čedomir Jovanović kazao je danas da će doći 11. srpnja u Srebrenicu na obilježavanje 22. godišnjice genocida u tom gradu, dodajući kako bi bilo “sramota niko iz Srbije ne ode”.

Jovanović je u Skupštini Srbije odgovarao na pitanja novinara, a jedno pitanje bilo je hoće li biti u Srebrenici 11. srpnja.

“Da, biću tamo jer mislim da bi bila sramota da niko iz ove zemlje ne ode. I nadam se da ću jednog dana moći 11. jula da budem na nekom drugom mestu, i da slavim život, a ne da se stidim. To bih želeo. A kada sam dobio poziv, šta da kažem? Da sam planirao da budem na letovanju? Naravno da ću biti u Srebrenici. Žao mi je što iz ove države nema nikog ko će otići kao njen zvanični predstavnik i tako omogućiti svima nama da možemo normalno da živimo”, kazao je Jovanović. 

U Srebrenici treba biti Ana Brnabić

Smatra da bi u Srebrenici trebala biti [buduća] premijerka Srbije Ana Brnabić, ali ako ona ne bude, rekao je Jovanović, onda će on biti tamo “u ime onog dela Srbije koji priznaje genocid u Srebrenici”.

“Tamo je mesto Ani Brnabić. Neka ode ona. Ako ode Ana Brnabić, ona će biti moja predstavnica tamo. Nisam išao kad je išao Aleksandar Vučić. Smatrao sam da je to dovoljno. Ako nema nikoga iz Srbije, a oni zovu mene, onda ću otići i reći da predstavljam toliko ljudi koliko predstavljam, koji se ne slažu sa tim ludilom koje nas truje 22 godine”, poručio je Jovanović.

Naveo je i kako bi u Srebrenicu poveo i predsjednika Pokreta slobodnih građana Sašu Jankovića, koji je nedavno kazao kako mu netko iz LDP-a podmeće izmišljotine da je u ratu bio u Bijeljini.

“I povešću Sašu Jankovića ako ima problem sa pozivom. Nemam ništa protiv toga. LDP zaista nema nikakvu lošu nameru. Svako ko želi da ode i iskaže svoje poštovanje treba to da uradi i da bude svestan obaveze”, smatra Jovanović. 

Izvor: Agencije