Vulin: Republika Srpska jeste i bit će prioritet Srbije

Vulin: I buduća Vlada, kao i svaka Vlada na koju presudno bude uticao predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić nastaviće sa njegovom politikom (Arhiva)

Bosanskohercegovački entitet Republika Srpska jeste i bit će jedan od vanjskopolitičkih prioriteta i buduće Vlade Srbije, izjavio je danas Aleksandar Vulin, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Srbije.

Istakao je kako će se „politika prelamati prema tome kako se drugi odnose prema Republici Srpskoj“, prenosi agencija Tanjug.

„I buduća Vlada, kao i svaka Vlada na koju presudno bude uticao predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić nastaviće sa njegovom politikom kada je u pitanju odnos prema Republici Srpskoj, nastaviće sa očuvanjem Republike Srpske, nastaviće sa zaštitom i u diplomatskom i u političkom i u ekonomskom smislu Republike Srpske i nastaviće da radi na snaženju veza sa Republikom Srpskom“, dodao je Vulin.

On je danas prisustvovao otvaranju 17. Zavičajnog zbora koji je organiziralo Zavičajno udruženje Manjača i Savez krajiških udruženja na Selištu u Bukovcu kod Novog Sada.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić povjerio je Ani Brnabić mandat za sastav nove vlade.

Sastav cjelokupne Vlade trebao bi biti poznat 21. ili 22. juna.

Ana Brnabić je postala ministrica državne uprave i lokalne samouprave kao nestranačka osoba u augustu 2016. godine, a kao donedavni premijer Vučić je dosad više puta pohvalio njezine rezultate.

Izvor: Agencije