Vučićev ‘batinaš’: Predsjednik Srbije prikazao fotografiju glumca

Mladić za kojeg je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić jučer rekao da je „batinaš“ koji je pokušao izazvati „najteže moguće incidente“ na dan njegove zakletve, objavio je na svom Facebook profilu da je fotografija koju je Vučić prikazao zapravo fotografija iz pozorišne predstave u kojoj glumi pijanca.

Navodi da su mediji koji podržavaju vlast o njemu objavili beskrupulozne laži.

“Ja koji sam najobičniji građanin, bez ikakvog utjecaja na bilo koja dešavanja na nivou države, jer nemam baš nikakvu vlast postadoh preko noći vođin arhineprijatelj”, napisao je on.

Napadi na novinare i aktiviste

Vučić je na jučerašnjoj konferenciji za novinare, komentirajući napade na novinare u danu kada je preuzimao predsjedničku funkciju, osudio te događaje, ali ne i postupke pripadnika osiguranja skupa pristalica vlasti prema građanima koji su protestirali protiv njegovog izbora.

Dva dnevna lista objavila su u utorak fotografije napada na novinare i opozicione aktiviste toga dana, uz tvrdnju da su se dogodili u prisustvu policije i da ona nije reagirala.

“To je jedan od dosovskih batinaša koji je i tog dana na ulicama bio i koji je sprečavao ljude… ja mu ne znam ime, da vam pravo kažem. To je jedan od dosovskih batinaša i taj dan je bio na ulicama i pokušavao izazvati najteže moguće incidente. A ostalo će utvrditi nadležni organi“, kazao je Vučić.

Izvor: Al Jazeera


Povezane

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO