Brnabić očekuje podršku parlamenta

Brnabić je rekla da je pravo svakog narodnog poslanika da je ne podrži, mada se nada punoj podršci (Tanja Vali? / Tanjug)

Mandatarka za sastav nove vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da radi na ekspozeu te da očekuje apsolutnu podršku u Narodnoj skupštini.

“Nemojte me u ovom trenutku pitati ništa više za to, ne bih da razgovaram o tome, a da nemam jasnu sliku. Na ekspozeu radim u ovom trenutku, jedva čekam da odem u kancelariju i nastavim da radim na njemu”, rekla je Brnabić novinarima u Vrnjačkoj Banji.

Ona nije željela otkriti kada će zatražiti zakazivanje posebne sjednice Skupštine na kojoj će biti birana nova vlada, kao ni da li će zadržati svoj resor.

Nova vlada do kraja naredne sedmice

“Jedino korektno i uz puno poštovanje institucija je da to prvo predstavim poslanicima koji predstavljaju sve građane. Mislim da ću prvo to predstaviti Skupštini”, rekla je mandatarka.

Osvrćući se na izjave predsjednika Jedinstvene Srbije Dragana Markovića Palme da ona “nije njegov premijer” i najave da je neće podržati u Skupštini, Brnabić je rekla da je to pravo svakog narodnog poslanika, te da na osnovu njenog ekspozea i sastava vlade, očekuje da u tom trenutku Marković odluči da li će joj dati podršku, ali, kako podvlači, samo na osnovu toga.

Predsjednica parlamenta Maja Gojković ranije je rekla kako očekuje da rasprava u Skupštini Srbije o izboru nove vlade bude sadržajna, da potraje nekoliko dana i da do kraja naredne sedmice Srbija dobije novu vladu na čelu sa Anom Brnabić.

Izvor: Agencije