Hvatska: Mrsić objavio kandidaturu za predsjednika SDP-a

Mrsić je bivši ministar rada u vladi Zorana Milanovića (EPA)

Mirando Mrsić, zastupnik Socijaldemokratske partije u Hrvatskom saboru, na sjednici stranačkog Glavnog odbora je objavio kandidaturu za predsjednika stranke.

Bivši ministar rada u vladi Zorana Milanovića, Mrsić je proteklih dana kritizirao aktuelnog šefa stranke, Davora Bernardića, kojeg je pozvao da podnese ostavku jer je SDP na lokalnim izborima, kako je kazao, “doživio potop” za koji najveću odgovornost snosi vodstvo stranke.

Ranije je Glavni odbor najveće hrvatske opozicijske stranke SDP-a analizirao rezultate lokalnih izbora.

Iako je predsjednik stranke Davor Bernardić rekao da rezultati nisu fantastični, ali da nisu ni loši, statistika govori drugačije.

SDP ima tek nešto više od 20 gradonačelnika i dva župana, dok je Hrvatska demokratska zajednica osvojila više od 60 gradonačelničkih mjesta i 12 županija, javlja reporterka Al Jazeere Nikolina Zavišić.

Poziv na odlazak

Mrsić i Milanka Opačić, nekoć bliski saradnici bivšeg SDP-ovog premijera Milanovića, pozivaju javno novog predsjednika stranke Bernardića na odlazak.

“Pozivam sve da rade u interesu stranke, a ne na štetu SDP-a”, poručio je Bernardić članovima Glavnog odbora.

Nakon ulaska opozicijske Hrvatske narodne stranke u koaliciju sa HDZ-om i u Vladu Andreja Plenkovića, Bernardić najavljuje okupljanje svih koji dijele zajednički svjetonazor sa SDP-om.

U burnoj raspravi u Saboru u petak, klubovi zastupnika SDP-a, Mosta i Živog zida žestoko su se obrušili na novu vladajuću koaliciju između Hrvatske narodne stranke i Hrvatske demokratske zajednice, pri čemu je Mostov Božo Petrov to ocijenio “političkom prostitucijom”, a Ivan Vilibor Sinčić nazvao “crnim danom za hrvatsku politiku”.

Izvor: Al Jazeera