Petrov: Ko je odgovoran za finansijski cunami

Božo Petrov, Most
Dva Mostova ministra smijenjena su kada su progovorila o odgovornosti za situaciju u Agrokoru, ističe Petrov (EPA)

Predsjednik Mosta Božo Petrov optužio je u ponedjeljak u Splitu predsjednika HDZ-a i premijera Hrvatske Andreja Plenkovića da je marioneta onih koji žele zataškati stvari u Agrokoru, pozivajući ga da kaže tko je odgovoran za financijski tsunami koji je prijetio zbog Agrokora.

“Andrej Plenković je marioneta svih onih koji žele zataškati sve stvari u Agrokoru”, ustvrdio je Petrov na predstavljanju Mostova kandidata za splitskoga gradonačelnika Ante Čikotića.

Komentirajući Plenkovićevu izjavu kako je Hrvatskoj prijetio financijski tsunami zbog Agrokora, Petrov ga je pozvao da kaže “tko je odgovoran za financijski tsunami”.

“U trenutku kad su dva ministra (iz Mosta) progovorila o tome kako treba utvrditi odgovornost za situaciju u Agrokoru, u tom trenutku ti su ministri smijenjeni”, istaknuo je Petrov, kako prenosi Hina.

Plenković je izjavio kako se zalaže za provjeru financijskih izvješća Agrokora te da će nadležni ljudi biti pozvani na odgovornost ako se utvrde nepravilnosti.

‘Glavnu priču vode Šeks, Gregurić, Valentić i Božinović’

U nedjelju navečer Andrej Plenković je u Splitu rekao da je Hrvatskoj zbog krize u Agrokoru prijetio gospodarski i financijski tsunami. 

Istaknuo je kako su njegova Vlada i HDZ u rješavanju poteškoća u vezi s Agrokorom pristupili odgovorno i na temelju iskustava u rješavanju sličnih problema u drugim zemljama.

“Mi to radimo zakonski, bez hajke, histerije i linča i bez traženja skalpa, a neki drugi to rade tako da bi mu nekakav uspjeh bio koristan u kampanji za lokalne izbore”, rekao je Plenković.

Petrov  je danas rekao kako “glavnu priču vode [Vladimir] Šeks, [Franjo] Gregurić, [Nikica] Valentić i [Davor] Božinović. Je li to HDZ za koji treba glasovati na izborima 21. svibnja”, upitao je i pritom pozvao glasače da izađu na izbore kako bi se onemogućio takav HDZ.

U vezi s postupkom Zlatka Hasanbegovića, koji je na listi nezavisne Brune Esih na lokalnim izborima, rekao je da mu je drago da neki “kad-tad progledaju” te kako se nada da on neće biti zadnji i da će “i drugi članovi HDZ-a izaći u javnost i reći da ono što je napravio HDZ nije dobro, pošteno ni časno”.

Hasanbegović je danas isključen iz HDZ-a.

Po njegovim riječima, nikad se na ružniji način nije birao predsjednik Sabora, kao što je to učinjeno pri izboru na tu dužnost Gordana Jandrokovića.

“Andrej Plenković treba izaći pred građane Republike Hrvatske i reći: ‘Prevario sam vas.’ Plenković je najprije govorio da ima sigurnu većinu (u Saboru), onda da se ta većina ‘sklapa’ i napokon da to nije bitno”, istaknuo je Petrov kritizirajući Plenkovića.

‘Neki i danas glasaju za Tuđmana’

Također je rekao da se Milorad Pupovac pretvorio u glasnogovornika HDZ-a jer najavljuje rekonstrukciju Vlade.

Na skupu u Splitu pojavila se žena koja je predstavnicima Mosta, među ostalim, oštro rekla da “ruše Hrvatsku”.

Komentirajući tu kritiku, Petrov je rekao kako će uvijek biti 10 posto “onih koji su živjeli u vrijeme komunističkog sustava, kojima je Franjo Tuđman oslobodio zemlju”.

“Oni i danas, bez obzira na to tko bio na čelu HDZ-a, glasuju za Franju Tuđmana”, rekao je Petrov, dodajući kako HDZ nije ono što je bio “na samom početku” te da su “iznevjerili sve što se moglo iznevjeriti”.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO