Mediji: Na spisku 800.000 glasača više nego punoljetnih

Priliku da srede birački spisak imale su sve dosadašnje vlade, ali nijedna to nije učinila (Arhiva)
Priliku da srede birački spisak imale su sve dosadašnje vlade, ali nijedna to nije učinila (Arhiva)

U birački spisak upisano je 800.000 glasača više nego što Srbija ima punoljetnih stanovnika, piše srbijanski list Blic i dodaje da je pravo da glasa na predsjedničkim izborima imao i sugrađanin koji će u januaru napuniti 128 godina.

Među upisanim biračima su i oni koji žive na nepostojećim adresama, piše list.

Priliku da srede birački spisak imale su sve dosadašnje vlade, ali nijedna to nije učinila, niti je ikad iskazana politička volja da se to uradi. 

Punoljetnih građana 5,9 miliona

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, Srbija ima 7.186.962 stanovnika, a punoljetnih građana, koji mogu da glasaju, 5,9 miliona.

U jedinstveni birački spisak za ovogodišnje predsjedničke izbore upisano je 6,7 miliona birača.

Prema tome, pravo da glasa na ovim izborima imalo je 800.000 birača više.

Izvor: Agencije


Povezane

U više gradova Srbije u toku su okupljanja studenata. Studenti iz Beograda , Novog Sada i Niša nezadovoljni su rezultatima predsjedničkih izbora i nefer predsjedničkom kampanjom. Traže ostavke nadležnih u Republičkoj izbornoj komisiji, Radio-televiziji Srbije i drugim institucijama, koje su direktno ili indirektno bile uključene u izborni proces. Među demonstrantima u Beogradu, nalazi se naš […]

U nekoliko gradova u Srbiji i večeras su najavljeni protesti protiv rezultata predsjedničkih izbora na kojima je u prvome krugu pobijedio premijer Srbije Aleksandar Vučić. Okupljanja su, kako tvrde sudionici, organizirali studenti preko društvenih mreža. Opozicione stranke navode kako ne stoje iza protesta, a novoizabrani predsjednik poručuje kako je važno samo da su okupljanja mirna.

Nakon ubjedljive pobjede Aleksandra Vučića na predsjedničkim izborima u Srbiji, javljaju se pitanja: ko će ga zamijeniti na mjestu premijera; kakve su šanse za stvaranje nove, snažnije opozicije vladajućoj koaliciji? O tome u Kontekstu razgovaramo s političkim analitičarima Dragomirom Andjelkovićem i Cvijetinom Milivojevićom. Voditeljica emisije je Marina Riđić, a urednik Dragan Stanimirović.

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO