Završeni protesti u Beogradu

Završen je 16. protest “Protiv diktature” u Beogradu, koji su nezadovoljni građani pokrenuli nakon predsjedničkih izbora u Srbiji.

Demonstranti su krenuli u šetnju nešto prije 19 sati Bulevarom kralja Aleksandra skandirajući “Onesvesti se, onesvesti se”, “Ostavke, ostavke” i “Gotov je”.

Na čelu protestne kolone, koju su predvodili dobošari, bili su istaknuti transparenti “Sviraj kraj. Kulturom protiv diktature”, “Fer i slobodni izbori, sloboda medija, departizacija, decentralizacija, zaštita i poboljšanje radnih prava”, kao i “Protiv vlasti”.

Najavljena trasa

Učesnici protesta nosili su i transparente “Padni mi na grudi, Nebojša”, “Protiv terora vlasti”, “Car je go”, prenosi agencija Beta.

Prema trasi najavljenoj ranije danas, učesnici protesta uputili su se Bulevarom kralja Aleksandra ka Pravnom fakultetu, odakle su se Beogradskom ulicom, preko Trga Slavije, uputiti ka Terazijama, Knez Mihailovoj i Pariskoj ulici.

Potom su se prošetali Studentskim i Trgom Republike, te završili na platou ispred Doma Narodne skupštine. Protesti su najavljeni i za sutra.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO