Kardinal Puljić: Hajdemo se miriti

Puljić je u svojoj poruci istakao kako je 'oprost jedan od najljepših darova kojeg primamo do Uskrslog Krista' (Anadolija)
Puljić je u svojoj poruci istakao kako je 'oprost jedan od najljepših darova kojeg primamo do Uskrslog Krista' (Anadolija)

Nadbiskup vrhbosanski, kardinal Vinko Puljić poručio je, u poruci povodom najvećeg kršćanskog praznika Uskrsa, da, kada nema oprosta, onda nema Uskrsa “u nama i među nama“.

“Dajmo, onda, da duh uskrsnog praštanje zaživi u našoj sredini, hajdemo se miriti jedni s durgima“, poručio je Sarajevu.

Puljić je u svojoj poruci istakao kako je “oprost jedan od najljepših darova kojeg primamo do Uskrslog Krista”, te nastavio:

“Dok praštamo jedni drugima, onda u obitelji vraćamo slogu i zajedništvo našemu domu. Dok praštamo jedni drugima na poslu ili u školi, onda vraćamo ono početno povjerenje i dobrohotnost jednih prema durgima. Kada nema oprosta, onda nema Uskrsa u nama i među nama. Dajmo, onda, da duh uskrsnog praštanja zaživi u našoj sredini. Hajdemo opraštati jedni drugima. Hajdemo se miriti jedni s drugima. Zašto da budemo suparnici kada smo svi suputnici na ovoj zemlji.”

Posjeta pape Franje

Podsjetio je kako su se navršile dvije godine kako je papa Franjo posjetio Bosnu i Hercegovinu u nadahnutom geslu “Mir Vama”. Kako je rekao Puljić, istim mirom kojim je Krist tješio svoje učenike, Papa je tješio i sve vjernike.

“U tom istom Kristovu Duhu i ja vam želim utješan i bagoslovljen Uskrs. Mir Vama. Neka uskrsli Krist živi u vama, a vi u Kristu. Neka uskrsli Gospodin uđe u vaše obitelji, vaše župne zajednice, vaše općine i gradove, da se u njima provodi živa vjera, čvrsta nada i razarena ljubav. Neka u svima vama istinski živi prava evanđeoska ljubav za čovjeka, za obitelj, za narod, za opće dobro i mir u vama i među vama. Zaključujuči ovu čestitku sve vas srdačno pozdravljam i na sve zazivam obilje Božjeg balgoslova”, istakao je kardinal Vinko Puljić.

Izvor: Agencije


Povezane

Uskrs je nezamisliv bez uskrsnih jaja. Još se nazivaju i pisanicama. U nastavku je priča o tradiciji bojenja jaja u opštini Velika Pisanica na sjeveru Hrvatske. Opširnije Vanja Gavran.

Unuk Marko nije preskočio nijedan praznik a da baki Ruži ne pošalje lijepu riječ i koji dolar… Te čestitke je, zapravo, slala njegova majka Slobodanka. Znala je to Ruža, ali iluzije katkad i samoću čine praznikom.

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO