Kardinal Puljić: Hajdemo se miriti

Puljić je u svojoj poruci istakao kako je 'oprost jedan od najljepših darova kojeg primamo do Uskrslog Krista' (Anadolija)

Nadbiskup vrhbosanski, kardinal Vinko Puljić poručio je, u poruci povodom najvećeg kršćanskog praznika Uskrsa, da, kada nema oprosta, onda nema Uskrsa “u nama i među nama“.

“Dajmo, onda, da duh uskrsnog praštanje zaživi u našoj sredini, hajdemo se miriti jedni s durgima“, poručio je Sarajevu.

Puljić je u svojoj poruci istakao kako je “oprost jedan od najljepših darova kojeg primamo do Uskrslog Krista”, te nastavio:

“Dok praštamo jedni drugima, onda u obitelji vraćamo slogu i zajedništvo našemu domu. Dok praštamo jedni drugima na poslu ili u školi, onda vraćamo ono početno povjerenje i dobrohotnost jednih prema durgima. Kada nema oprosta, onda nema Uskrsa u nama i među nama. Dajmo, onda, da duh uskrsnog praštanja zaživi u našoj sredini. Hajdemo opraštati jedni drugima. Hajdemo se miriti jedni s drugima. Zašto da budemo suparnici kada smo svi suputnici na ovoj zemlji.”

Posjeta pape Franje

Podsjetio je kako su se navršile dvije godine kako je papa Franjo posjetio Bosnu i Hercegovinu u nadahnutom geslu “Mir Vama”. Kako je rekao Puljić, istim mirom kojim je Krist tješio svoje učenike, Papa je tješio i sve vjernike.

“U tom istom Kristovu Duhu i ja vam želim utješan i bagoslovljen Uskrs. Mir Vama. Neka uskrsli Krist živi u vama, a vi u Kristu. Neka uskrsli Gospodin uđe u vaše obitelji, vaše župne zajednice, vaše općine i gradove, da se u njima provodi živa vjera, čvrsta nada i razarena ljubav. Neka u svima vama istinski živi prava evanđeoska ljubav za čovjeka, za obitelj, za narod, za opće dobro i mir u vama i među vama. Zaključujuči ovu čestitku sve vas srdačno pozdravljam i na sve zazivam obilje Božjeg balgoslova”, istakao je kardinal Vinko Puljić.

Izvor: Agencije


Povezane

Uskrs je nezamisliv bez uskrsnih jaja. Još se nazivaju i pisanicama. U nastavku je priča o tradiciji bojenja jaja u opštini Velika Pisanica na sjeveru Hrvatske. Opširnije Vanja Gavran.

Published On 27 Mar 2016

Poglavar Katoličke crkve izveo tradicionalni ritual pranja nogu tokom Svete sedmice uoči Uskrsa.

Published On 13 Apr 2017

Unuk Marko nije preskočio nijedan praznik a da baki Ruži ne pošalje lijepu riječ i koji dolar… Te čestitke je, zapravo, slala njegova majka Slobodanka. Znala je to Ruža, ali iluzije katkad i samoću čine praznikom.

blog by Velimir Ilić
Published On 29 Apr 2016
Više iz rubrike Balkan
POPULARNO