Vučić: Ako izgubim izbore, više neću biti ni premijer

'Veoma važno demokratsko pravilo je da onaj ko izgubi izbore iste večeri prizna poraz', tvrdi Aleksandar Vučić (Sava Radovanovi? / Tanjug)
'Veoma važno demokratsko pravilo je da onaj ko izgubi izbore iste večeri prizna poraz', tvrdi Aleksandar Vučić (Sava Radovanovi? / Tanjug)

Premijer Srbije i kandidat vladajuće koalicije za predsjednika Aleksandar Vučić izjavio je u ponedjeljak navečer da će, ako izgubi na predsjedničkim izborima, podnijeti ostavku i na funkciju predsjednika Vlade.

Odgovarajući na pitanja gledalaca hoće li podnijeti ostavku ako izgubi na izborima, rekao je da je veoma važno demokratsko pravilo da onaj ko izgubi izbore iste večeri prizna poraz, prenosi Tanjug.

Džentlmensko ponašanje

“To sam uradio na izborima za gradonačelnika [Beograda], kada je razlika bila 0,5 odsto. Nisam to uradio sutradan niti nekoliko dana kasnije niti sam zvao ambasadore stranih zemalja. To sam uradio isto veče, kada sam čestitao pokojnom gradonačelniku [Nenadu] Bogdanoviću. To je bilo 2004. godine”, podsjetio je Vučić.

On je istakao da je to džentlmensko ponašanje i da ne dolazi u obzir da se na bilo koji način sprečava narodna volja.

“Volja naroda je najvažnija”, rekao je Vučić i dodao da “iste sekunde”, ako izgubi na predsjedničkim izborima, neće biti ni predsjednik Vlade.

Izvor: Agencije


Povezane

Obraćanje Federice Mogherini u Skupštini Srbije je podsjećalo na film Lepota poroka, u kojem je Vučić kum Žoržo, a radikali ‘krezuba sabraća’, piše Kesić.

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO