Nataša Jeremić tužila SNS, Vučića i Jovanova

Nataša Jeremić tužila je premijera Srbije i funkcionera Srpske napredne stranke (Al Jazeera)
Nataša Jeremić tužila je premijera Srbije i funkcionera Srpske napredne stranke (Al Jazeera)

Nataša Jeremić, novinarka i supruga predsjedničkog kandidata Vuka Jeremića, podnijela je u četvrtak krivičnu prijavu Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu protiv Srpske napredne stranke, njenog lidera Aleksandra Vučića i funkcionera SNS-a Milenka Jovanova, izjavio je advokat Vladimir Gajić.

“Ona je krivičnu prijavu podnela zbog događaja 20. marta, kada su je optužili da je glavni vođa narkodilera u Srbiji. Protiv SNS-a krivičnu prijavu je podnela na osnovu Zakona o odgovornosti pravnih lica, protiv Aleksandra Vučića, kao odgovornog lica za zloupotrebu odgovornog položaja i kao podstrekača u odnosu na glavnog izvršioca, a to je Milenko Jovanov”, rekao je Gajić novinarima u Beogradu.

On je kazao da je krivična prijava podnesena “zbog izvršenja krivičnog dela ‘lažno prijavljivanje'” i da očekuje da će Tužilaštvo brzo reagirati.

‘Nisu novinari nego portparoli SNS-a’

Jovanov je u saopćenju naveo da Nataša Jeremić “upravlja celokupnim narkotržištem u Srbiji”, a potom se premijer Vučić zbog te izjave izvinio građanima.

Na konferenciji za novinare u utorak Nataša Jeremić rekla je da ne prihvata Vučićevo izvinjenje.

Ona je kasnije kazala da novinari kojima nije dozvoljeno prisustvovati konferenciji za medije “nisu novinari nego portparoli SNS-a”.

Među novinarima koji nisu mogli ući na tu konferenciju jest i glavni i odgovorni urednik lista Informer.

Aktivisti udruženja “Drugi krug” prethodno su održali performans na Terazijama ispred redakcije Informera.

Traže Vučićevićevo izvinjenje

Oni su se u srijedu okupili ispred sjedišta Informera u namjeri da predaju kutiju sa stotinama poruka i pitanja mladih upućenih glavnom i odgovornom uredniku tog lista Draganu Vučićeviću.

Vučićević, kako navode, nije htio preuzeti kutiju nego je sve vrijeme vrijeđao i omalovažavao prisutne, dok je jedan od njegovih saradnika, kako tvrdi ovo udruženje, oteo kutiju i gađao njome jednog od pristalica “Drugog kruga”.

Udruženje “Drugi krug” najavilo je da će se svakog dana u 13 sati okupljati ispred sjedišta Informera dok se Vučićević ne izvini aktivistu tog udruženja.

Izvor: Agencije


Povezane

Na Facebooku ne možete a da ne ugledate fotografije krezubih ljudi neugledne spoljašnjosti i diskutabilnih higijenskih navika kako mašu zastavama na mitingu, dižu ruke ka nebu i svom političkom idolu, ili proždiru zasluženi lanč paket.

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO