Dačić: Nikolić je htio Vučićevu glavu

Dačić je kazao da ne priželjkuje mjesto premijera (Tanjug)

Lider SPS-a Ivica Dačić je na press konferenciji danas rekao da se sa političkim prijateljima ne razgovara onako kako to čini Nikolić.

„Da sam ja na Vučićevom mestu, Tomislav Nikolić ne bi bio ništa, jer je do pre neki dan hteo Vučićevu glavu“, kazao je Dačić.

On je dodao da je i sam mogao da se kandiduje za predsjednika, primjećujući da bi dobio više glasova od Nikolića, ali da nije htio da se svrsta na stranu onih koji će biti protiv Vučića.

“Ako je SNS kolo milosrdnih sestara, pa će da daje kome šta hoće, mi to nismo. Što se nas tiče ta priča je završena”, rekao je Dačić i dodao da odnos Nikolića prema Vučiću nije bio korektan.

Dačić je naglasio i da odluka da Vučić bude kandidat i SPS-a na izborima za predsjednika nije donijeta zato što je toj stranci ili njemu lično nešto obećano.

Upitan da li je SPS dobio nešto konkretno i da li mu je možda obećano mjesto premijera, Dačić je rekao da nikada sa Vučićem nije razgovarao na takav način, da neko nešto treba da dobije.

“Ne učestvujemo ovde da bismo nešto dobili, već da bismo napravili kvalitetan front koji će garantovanti političku stabilnost Srbiji za narednih više godina. U tom smislu i naše učešće će biti kvalitetnije nego do sada”, rekao je Dačić i primijetio da su odnosi SPS-a i SNS-a danas bolji nego što su bili prije nekoliko mjeseci.

Kada dođe vrijeme za to…

O tome će se razgovarati kada za to dođe vrijeme, dodao je Dačić.

Upitan da li priželjkuje mjesto premijera Dačić je odgovorio: “Šta ima da priželjkujem nešto što sam već bio”.

Na pitanje da li zna nešto o datumu izbora, Dačić je odgovorio da ne zna, da je to pitanje političke procjene i rokova, kao i da nije u njegovoj nadležnosti.

Dačić je rekao da će socijalisti uskoro održati sjednicu GO na kojoj će biti donijete konkretne odluke o sprovođenju kampanje za predsjedničke izbore.

On je ponovio stav da nisu potrebni vanredni parlamentarni izbori, koji se kako je rekao, raspisuju kada postoji kriza u radu parlamenta, što sada, kaže, nije slučaj.

Izvor: Agencije