Vučić i Zvizdić: Rješavati pitanja političkim dijalogom

Sastanku je prisustvovao i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Safet Softić (Tanjug)

Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se u u srijedu u Beogradu s predsjedavajućim Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denisom Zvizdićem, s kojim je razgovarao o jačanju dijaloga dvije zemlje i mogućim infrastrukturnim projektima.

Dvojica zvaničnika zaključila su da sva pitanja u odnosima dvije zemlje treba rješavati političkim dijalogom i da će budući rad Vlade Srbije i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine biti posvećen jačanju tog dijaloga.

Na sastanku se razgovaralo i o mogućim infrastrukturnim projektima koji bi jačali saobraćajne veze Srbije i Bosne i Hercegovine, kao i ekonomskoj saradnji, saopćila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Odnosi između BiH i Crne Gore

Sastanku je prisustvovao i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Safet Softić.

Zvizdić je u utorak bio u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori, gdje se sastao s premijerom te zemlje Duškom Markovićem, predsjednikom Skupštine Ivanom Brajovićem i predsjednikom Filipom Vujanovićem.

Zaključeno je da Crna Gora i Bosna i Hercegovina imaju dobre bilateralne odnose, a da je u narednom periodu potrebno raditi na unapređenju infrastrukture, naročito putne, između dvije države.

Izvor: Agencije