Putin: Ljubljana dobro mjesto za sastanak s Trumpom

Putin je naveo da 'unaprijed želi da se zahvali' Sloveniji na spremnosti da organizira sastanak između njega i Trumpa (Arhiva)
Putin je naveo da 'unaprijed želi da se zahvali' Sloveniji na spremnosti da organizira sastanak između njega i Trumpa (Arhiva)

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je da nema ništa protiv toga da Ljubljana bude moguće mjesto sastanka s američkim kolegom Donaldom Trumpom, ali je istakao da o tome ne odlučuje samo Moskva.

“Što se tiče Ljubljane i Slovenije uopće, to je predivno mjesto za takvu vrstu dijaloga, ali to ne zavisi samo od nas, zavisi od niza faktora”, rekao je Putin nakon razgovora s predsjednikom Slovenije Borutom Pahorom, prenijela je agencija Tass.

Putin je rekao da nema ništa protiv Ljubljane ako takav sastanak bude zakazan.

Obnavljanje narušenih veza

“Već smo imali takve sastanke u Ljubljani”, rekao je Putin, misleći na njegov sastanak s Trumpovim prethodnikom Barackom Obamom.

Putin je naveo da “unaprijed želi zahvaliti” Sloveniji na spremnosti da organizira takav sastanak.

“Ipak, to ne zavisi samo od nas, ali naravno da smo spremni za to”, istakao je.

Agencije podsjećaju da je Trumpova supruga, Melania, odrasla u Sloveniji.

Putin je pozdravio Trumpove izjave o neophodnosti obnavljanja narušenih veza Rusije i SAD-a, navodi AP.

“Moskva čeka da se Trumpova administracija pripremi za dijalog”, rekao je Putin, dodajući da se Moskva i Washington mogu zajednički boriti protiv prijetnje terorizma i rješavati druge globalne probleme.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO