Zagreb: Hapšenja zbog višemilionske korupcije

USKOK, Pravosudna policija
Neslužbeno se doznaje da je temelj kriminalne organizacije tvorilo osam odgovornih osoba u više kompanija (Željko Lukuni? / Pixsell)

U posljednjoj antikorupcijskoj akciji u Hrvatskoj, u kojoj se na meti istražitelja zbog izvlačenja novca fiktivnim računima našla 21 osoba i desetak tvrtki, osumnjičeni su navodno podijelili gotovo 50 milijuna kuna (6,6 milijuna eura), a ključnu ulogu u njihovu otkrivanju odigrao je tzv. porezni Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, doznaje se iz izvora bliskih istrazi.

Neslužbeno se doznaje da je temelj kriminalne organizacije tvorilo osam odgovornih osoba u više tvrtki.

Oni su navodno nalazili osobe iz drugih poduzeća koji su bili spremni poslovati preko fiktivnih računa, javlja Hina.

Podjela miliona eura

Manji dio novca koji je na taj način “zarađen” potom su koristili za poslovanje svojih tvrtki, dok su veći dio podizali i međusobno dijelili.

Neslužbeno se doznaje da je u rukama osumnjičenih ostalo gotovo 50 milijuna kuna, dok je ukupna tzv. nepripadna dobit još veća.

U srijedu prijepodne uhićeno je više osoba, pretraživani su domovi i poslovni prostori osumnjičenika koji bi u poslijepodnevnim satima trebali biti dovedeni na ispitivanje u sjedište USKOK-a u Gajevoj ulici u Zagrebu.

Izvor: Agencije


Povezane

Bivši čelnik Plinacroa Branko Radošević svjedoči o sastancima na kojima se dogovaralo izdvajanje plinskog poslovanja iz Ine.

Published On 11 Jan 2012
Više iz rubrike Balkan
POPULARNO