Rusija i Srbija potpisale niz sporazuma

Dvije zemlje potpisale su niz sporazuma o saradnji (EPA)
Dvije zemlje potpisale su niz sporazuma o saradnji (EPA)

U Moskvi je danas, nakon sastanka predsjednika Rusije Vladimira Putina i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića potpisan niz sporazuma, među kojima i ugovor o većoj isporuci gasa za Srbiju.

Ministri energetike Srbije i Rusije, Aleksandar Antić i Aleksandar Novak potpisali su Protokol o izmjeni sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Rusije o isporukama prirodnog gasa iz Rusije u Srbiju, od 13. oktobra 2012. godine.

Aneks ugovora o isporuci prirodnog gasa iz Rusije u Srbiju potpisali su generalni direktor “Srbijagasa” Dušan Bajatović i prvi čovjek “Gazporma” Aleksej Miler.

Sporazum o modernizaciji privrede

Ministri privrede dvije zemlje, Goran Knežević i Maksim Oreškin potpisali su Zajedničku deklaraciju vlada Srbije i Rusije o saradnji u oblasti modernizacije privrede.

Memorandum o saradnji u oblasti turizma između srbijanskog Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i ruskog Ministarstva kulture potpisali su ministri Rasim Ljajić i Vladimir Medinski.

Ministar Ljajić potpisao je i sa predstavnikom Kurske oblasti Sporazum između ministarstva na čijem je čelu i Administracije Kurske oblasti o uspostavljanju međunardnih i spoljno ekonomskih veza u trgovinskoj i ekonomskoj saradnji.

Izvor: Agencije


Povezane

Članstvo u Evropskoj uniji cilj je svih zemalja Zapadnog Balkana.Upravo to približavanje Briselu, već godinama unazad, čini jednu od ključnih tema političara na Balkanu.Istovremeno, svjedoci smo velikih promjena geostrateške i geopolitičke slike svijeta u kojoj Rusija igra jednu od ključnih uloga.Šta su danas ruski interesi na Balkanu i u čemu se ogledaju?Je li Srbija geostrateški […]

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO