I Vesna Pusić dobila prijetnju smrću zbog Praljka

Kad je Pusić izvjesnom Bajsiću poručila da je prijavljen policiji u Njemačkoj, on se izvinio (Facebook screenshot / dnevnik.hr)

Prijetnje smrću nakon izjava o presudi hercegovačkoj šestorki dobila je još jedna članica Građanskog liberalnog saveza (GLAS-a), Vesna Pusić. Ona je jučer izjavila da je presuda hercegovačkoj šestorici, među kojima je i Praljak, rezultat loše i pogrešne hrvatske politike devedesetih godina, javlja Index.hr.

“Izdajico jedna smrdljiva, čekaj dok dođem u Zagreb, zaklat ću te k'o prase!”, napisao je izvjesni Jerko Bajsić (koji na profilnoj slici ima osuđenog zločinca Praljka) u porukama Vesni Pusić.

Ona mu je odgovorila da je prijavljen policiji, na što je Bajsić odgovorio: “‘Ajde, tako i tako nisam u Hrvatskoj, izdajico. I znam da me nećeš prijaviti jer dobivaš svaki dan tako nešto.”

Stotine uvreda i prijetnji

Pusić mu je odgovorila da “policija radi i u Njemačkoj”, i to “još bolje nego u Hrvatskoj”, na što je Bajsić krenuo s izvinjenjima: “Oprostite, bio sam ljut, neće više doći do toga. Molim Vas, oprostite.”

Saborski zastupnik GLAS-a Goran Beus Richembergh kazao je da je također primio stotine uvreda te prijetnje smrću nakon što je u srijedu na svom Facebook-profilu iznio stav u vezi sa činom osuđenog ratnog zločinca Slobodana Praljka, koji je ispio otrovnu tečnost za vrijeme izricanja presude u slučaju “Prlić i ostali” u Hagu.

On je napisao da je “samoubojstvo izvršio pravomoćno osuđeni ratni zločinac” te da “vrh HDZ-a minutom šutnje za Praljka u parlamentu pokušava instrumentalizirati Hrvatski sabor”.

Jutros je u sabornici održana minuta šutnje za Slobodana Praljka, međutim, stranka GLAS odbila je učestvovati. U trenutku minute šutnje u sabornici je, od SDP-ovaca, bio samo Domagoj Hajduković, dok zastupnika GLAS-a i SDSS-a nije bilo.

Izvor: Agencije