Patrijarh Irinej: Presuda Mladiću je djelo đavola

'Nije od juče da ispada da su samo Srbi krivi za sve, a da su ostali nevini', zaključuje patrijarh Irinej (Tanjug)
'Nije od juče da ispada da su samo Srbi krivi za sve, a da su ostali nevini', zaključuje patrijarh Irinej (Tanjug)

Patrijarh srpski Irinej izjavio je da je presuda Haškog tribunala Ratku Mladiću “delo đavola” i da nije prvi put da ispada da su samo Srbi krivi za sve, dok su ostali nevini.

“Još jedan Srbin osuđen je u Hagu. Mi smo znali da će Ratko Mladić biti osuđen i da će sve biti tako i mi, nažalost, tu ništa ne možemo da učinimo”, rekao je poglavar Srpske pravoslavne crkve za Alo.

Kako je istakao, sve to se dešava jer “silni svetski moćnici rade đavolska dela, a mi trpimo posledice”.

“Nije od juče da ispada da su samo Srbi krivi za sve, a da su ostali nevini”, zaključio je Irinej.

Doživotni zatvor

Haški tribunal u sredu je Ratku Mladiću, generalu i bivšem ratnom komandantu Vojske Republike Srpske, izrekao prvostepenu presudu i osudio ga na doživotnu kaznu zatvora zbog genocida u Srebrenici, kao i zbog progona, istrebljenja, zločina protiv čovečnosti, ubistva, nehumanog dela prisilnog premeštanja, deportacije, terorisanja i protivpravnog napada na civile te uzimanja talaca.

Mladić je oslobođen samo po prvoj tački optužnice za genocid u šest opština (Ključ, Kotor-Varoš, Sanski Most, Prijedor, Vlasenica i Foča) tokom rata u Bosni i Hercegovini.

Izvor: Agencije


Povezane

Ratko Mladić je osuđen na kaznu doživotnog zatvora.  Proglašen je krivim po 10 od 11 tačaka optužnice. Pretresno vijeće je utvrdilo da je postojao udruženi zločinački poduhvat sa ciljem trajnog uklanjanja Bošnjaka i Hrvata sa teritorija u BiH na koje su Srbi, prema njihovim tvrdnjama, polagali pravo. Mladić je oslobođen odgovornosti za genocid u Prijedoru, […]

Gotovo svi dnevni listovi u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Hrvatskoj naslovne stranice posvetili su izvještaju s izricanja presude Ratku Mladiću i reakcijama na izrečenu kaznu.

23 Nov 2017
Više iz rubrike Balkan
POPULARNO