Srbija od Bjelorusije kupuje raketni sistem S-300

Srbija će, osim nabavke sistema S-300, kupiti još sedam aviona MiG-29, navodi za 'Srpski telegraf' izvor iz vlasti (EPA)
Srbija će, osim nabavke sistema S-300, kupiti još sedam aviona MiG-29, navodi za 'Srpski telegraf' izvor iz vlasti (EPA)

Srbija u novembru kupuje od Bjelorusije odbrambeni raketni sistem S-300 i sedam MiG-ova, piše Srpski telegraf, prenosi Tanjug.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastat će se 1. novembra s bjeloruskim predsjednikom Aleksandrom Lukašenkom.

Glavna tema bit će nabavka sistema S-300. Osim toga, Srbija će od Bjelorusije kupiti još sedam aviona MiG-29, navodi za Srpski telegraf izvor iz vlasti.

Povoljnije od ruske ponude

Napominje se da priča o vojnoj saradnji s Minskom nije od jučer i da su Vučić i Lukašenko još krajem januara razgovarali o mogućnostima da Srbija nabavi jedan raketni sistem S-300, i to po najpovoljnijim mogućim uvjetima, prenosi Srpski telegraf.

Sagovornik lista kaže da je “ponuda koja je na stolu i koja će biti ozvaničena u novembru mnogo povoljnija od ponude koju smo imali od Moskve”, javlja Tanjug.

Izvor: Agencije


Povezane

Prva dva borbena aviona MiG-29 iz Rusije isporučena su Vojsci Srbije. Do kraja sedmice očekuje se isporuka još četiri aviona istog tipa. MIG-ovi u Srbiju dolaze rasklopljeni, a bit će sastavljeni do 20. oktobra. Srbija je sigurnija, kažu u Vladi, dok analitičari smatraju da je iznos 185 miliona eura za remont izuzetno velik za avione stare […]

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO