Zagreb: Božo Petrov novi-stari predsjednik

Božo Petrov novi je „stari“ predsjednik Mosta dok su za njegove potpredsjednike izabrani Miroslav Šimić i Robert Podolnjak, a politički tajnik postao je Nikola Grmoja, odlučili su članovi te stranke u subotu na Izbornom saboru u Zagrebu.

Za Petrova je glasalo 289 članova, dok je njegov protivkandidat Robert Postaj dobio 34 glasa, prenosi agencija Hina.

„Mi smo prolazni, ali ideja i želja da Hrvatska bude bolja zemlja je ono što će ostati iza nas. Borit ću se za sva načela s kojima je Most krenuo i protiv korupcije, kriminala i nebrige koju gledamo već 20 godina“, istaknuo je Božo Petrov u svom prvom obraćanju u ulozi novog predsjednika Mosta.

Pojavom Mosta, kazao je on, Hrvatska je dobila izbor i prestala biti osuđena na kontinuitet dotadašnje politike.

„Obećajem da ćemo biti demokratični, razumni i beskompromisni te da će javni interes biti ispred privatnog, a ja ću biti čovjek u svim situacijama“, dodao je.

Nove generacije

„Mostovcima“ se zahvalio na povjerenju dok je za današnji Izborni sabor rekao kako će s njega nositi lijepa sjećanja.

„To znači da smo i nakon tri godine ostali normalni“, rekao je i ocijenio kako se „isplatila svaka bora i svi potrošeni sati“.

„Ovo je naša dionica, sutra će doći drugi, ali ćemo dati sve od sebe da omogućimo novim generacijama koji dolaze da imaju ljepšu Hrvatsku, a to je cilj koji se isplati“, kazao je.

Izborni sabor održan je danas u dvorani Branimir centra u Zagrebu, a 400-tinjak članova je biralo novo vodstvo i stranačka tijela. Pored predsjednika, potpredsjednika i političkog tajnika, birano je devet članova Glavnog odbora i pet članova Nadzornog odbora.

Izvor: Al Jazeera i agencije


Povezane

Stranka MOST, koalicioni partner HDZ-a u hrvatskoj Vladi, sutra održava prve unutarstranačke izbore, na kojima će 400 članova birati predsjednika i stranačka tijela. O koaliciji s HDZ-om, planovima za sabor stranke i drugim aktualnostima, Martina Kiseljak razgovarala je s potpredsjednikom Mosta Nikolom Grmojom.

Gost Vijesti Al Jazeere ranije bio je lider Mosta Božo Petrov, koji drži ključeve buduće hrvatske Vlade ili novih izbora.  Razgovor smo počeli pitanjem koliko trenutno Most ima zastpunika.

Božo Petrov, predsjednik Mosta, koalicije nezavisnih lista, na konferenciji za novinare priopćio je da u MOST-u ocjenjuju da je u ovome trenutku Hrvatskoj potrebno jedinstvo te su Socijaldemokratskoj partiji (SDP) i Hrvatskoj demokratskoj zajednici (HDZ) ponudili sastavljanje vlade u kojoj bi bili njihovi članovi te Most.

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO