Zagreb: Božo Petrov novi-stari predsjednik

Božo Petrov novi je „stari“ predsjednik Mosta dok su za njegove potpredsjednike izabrani Miroslav Šimić i Robert Podolnjak, a politički tajnik postao je Nikola Grmoja, odlučili su članovi te stranke u subotu na Izbornom saboru u Zagrebu.

Za Petrova je glasalo 289 članova, dok je njegov protivkandidat Robert Postaj dobio 34 glasa, prenosi agencija Hina.

„Mi smo prolazni, ali ideja i želja da Hrvatska bude bolja zemlja je ono što će ostati iza nas. Borit ću se za sva načela s kojima je Most krenuo i protiv korupcije, kriminala i nebrige koju gledamo već 20 godina“, istaknuo je Božo Petrov u svom prvom obraćanju u ulozi novog predsjednika Mosta.

Pojavom Mosta, kazao je on, Hrvatska je dobila izbor i prestala biti osuđena na kontinuitet dotadašnje politike.

„Obećajem da ćemo biti demokratični, razumni i beskompromisni te da će javni interes biti ispred privatnog, a ja ću biti čovjek u svim situacijama“, dodao je.

Nove generacije

„Mostovcima“ se zahvalio na povjerenju dok je za današnji Izborni sabor rekao kako će s njega nositi lijepa sjećanja.

„To znači da smo i nakon tri godine ostali normalni“, rekao je i ocijenio kako se „isplatila svaka bora i svi potrošeni sati“.

„Ovo je naša dionica, sutra će doći drugi, ali ćemo dati sve od sebe da omogućimo novim generacijama koji dolaze da imaju ljepšu Hrvatsku, a to je cilj koji se isplati“, kazao je.

Izborni sabor održan je danas u dvorani Branimir centra u Zagrebu, a 400-tinjak članova je biralo novo vodstvo i stranačka tijela. Pored predsjednika, potpredsjednika i političkog tajnika, birano je devet članova Glavnog odbora i pet članova Nadzornog odbora.

Izvor: Al Jazeera i agencije