Vučić bi i u Bjelorusiji kupovao lovačke avione

Aleksandar Vučić i bjeloruski zvaničnici razgovarali su i o otvaranju zajedničkih fabrika za proizvodnju oružja i municije (Arhiva)

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Minsku da je sa bjeloruskim zvaničnicima razgovarao o potencijalnoj kupovini lovačkih aviona i protivavionskog oružja za Vojsku Srbije “pod najpovoljnijim uslovima”.

On je za Radio-televiziju Srbije kazao da su razgovarali i o otvaranju zajedničkih fabrika za proizvodnju oružja i municije za treća tržišta, prenosi Beta.

“Nije reč samo o vojnotehničkoj saradnji. Razgovarali smo o nabavci i oružja i oruđa za Vojsku Srbije, ali reč je, pre svega, o zaštiti našeg neba i potencijalnoj nabavci, pod najpovoljnijim uslovima, lovaca i protivavionskog oružja i oruđa”, rekao je Vučić i dodao da su to sistemi “koje je do juče bilo nemoguće da imamo”.

Zajednička saradnja

Premijer Srbije dodao je i da zajedničke kompanije neće biti ograničene samo na vojnu industriju.

“Usmereni smo u nekoliko ključnih pravaca, uvećanje naše trgovinske razmene, i uvoza i izvoza, ali smo zainteresovani i za stvaranje zajedničkih kompanija”, rekao je Vučić, koji u petak završava posjetu Bjelorusiji.

Srbija je u decembru dogovorila aranžman nabavke šest višenamjenskih lovaca MiG-29, koji bi mogli biti isporučeni u martu.

Izvor: Agencije