Jovanović: Nikolić širi mržnju i ugrožava građane

Nadam se da ću jednog dana moći 11. jula da budem na nekom drugom mjestu, i da slavim život, a ne da se stidim, rekao je Jovanović (Tanjug)

Predsjednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović ocijenio je da ratnohuškačke izjave predstavnika vlasti u Srbiji ozbiljno ugrožavaju stabilnost zemlje i prelijevaju se u već dovoljno nestabilnoj regiji.

“Predsednik [Srbije] Tomislav Nikolić svoju kampanju počinje kao vojni komandant, koji iz svog kabineta širi mržnju i ugrožava građane, koji su već jednom platili strašnu cenu zbog neodgovorne vlasti željne rata i sukoba”, naveo je Jovanović u pisanoj izjavi.

On je dodao da ekstremna desnica svoje ideje danas plasira kroz zvaničnu državnu platformu, prenosi Tanjug.

Opravdani strah

Jovanović je ocijenio da retorika nacionalizma i otvoreno zalaganje za opciju rata izazivaju opravdani strah i unose nemir u živote ljudi koji se već tri decenije sistemski uvlače u sukobe iz kojih Srbija izlazi poražena i bez dostojanstva.

On je apelirao na demokratske snage i građansku Srbiju da se suprotstave širenju nacionalizma i ekstremne desnice, jer “zajedno možemo da odbranimo ideje moderne i evropske Srbije”.

“Dužnost demokratske, građanske opozicije je suprotstavljanje ovakvoj politici i stavljanje tačke na naše petogodišnje lutanje”, istakao je Jovanović.

Izvor: Agencije