Mesić: Dodik je novi Milošević

Stjepan Mesić: Poruke političara na relaciji Zagreb - Beograd su veoma opasne, iako su plod predizborne kampanje (EPA)

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik je novi Slobodan Milošević, a poruke političara na relaciji Zagreb – Beograd su veoma opasne, iako su plod predizborne kampanje, izjavio je nekadašnji predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić.

On je za beogradski list Alo rekao da je o Dodiku sve što je imao kazati “već davno rekao, i tako je i danas”.

Kako taj list podsjeća, Mesić je i ranije izjavio da je Dodik novi Slobodan Milošević, bivši predsjednik Srbije i Savezne Republike Jugoslavije i optuženi za ratne zločine, na Balkanu i da međunarodna zajednica ne smije više prihvatati da lider RS-a postojanje Bosne i Hercegovine stalno stavlja pod znak pitanja prijetnjama referendumom o otcjepljenju.

Hrvatska neće blokirati Srbiju

Upitan da li su trenutne trzavice na relaciji Zagreb – Beograd plod predizborne kampanje, ili je u pitanju nešto drugo, Mesić je konstatirao da su plod kampanje, ali i da su izjave političara veoma opasne.

“Primarno su plod predizborne kampanje, a dijelom i nespremnosti vodećih političara da shvate opasnost trajnog pogoršanja međusobnih odnosa”, rekao je Mesić.

On je dodao da ne vjeruje da će Zagreb blokirati Srbiju na putu ka članstvu u Evropsku uniju, jer to, kako je ocijenio, ne bi bilo u ni u interesu Hrvatske.

Izvor: Agencije