Privreda u fokusu Plenkovićevog programa

Hrvatski zastupnik u Evropskom parlamentu Andrej Plenković, jedini kandidat za predsjednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), predstavio je svoj izborni program.

Izbori za predsjednika HDZ-a će se održati 17. jula nakon čega počinje kampanja za prijevremene parlamentarne izbore.

HDZ na njih ovaj put neće s partnerom Hrvatskom seljačkom strankom (HSS), koja se jučer većinom prisutnih na Glavnom odboru odlučio za SDP.

“Uvjeren sam da HDZ još jednom može postati predvodnik modernizacije uz puno uvažavanje tradicionalnih vrijednosti te središnja snaga Hrvatske kojoj će hrvatski narod ostvariti svoj puni potencijal. Moja je glavna misija vratiti povjerenje birača vjerodostojnom i dosljednom politikom birača HDZ-a”, istakao je Plenković.

Ono je poljuljano, smatra on, nizom loših političkih procjena koje su dovele do rušenja vlastite vlade koju je HDZ početkom godine formirao s MOST-om.

Program je fokusiran na privredi, pokretanju neaktivne državne imovine, jačanju javne uprave i pravosuđa, izvoza, poljoprivrede i turizma.

Unutarstranački program pretvorit će u program za nadolazeće parlamentarne izbore, a kreatori kažu razlikovat će se od onoga za prošle izbore.

Više u videosnimku…

Izvor: Al Jazeera