Sarajevo: Istraga protiv Vodovoda zbog višemilionske štete

Tužilaštvo ispituje navode o nezakonitom poslovanju (Arhiva)

Tužilaštvo Kantona Sarajevo provodi istragu protiv odgovornih rukovodilaca i zaposlenika Komunalnog javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija zbog višemilionske štete i dovođenja u pitanje isporuke vode građanima, saopćeno je iz Vlade Kantona Sarajevo.

Osobe koje su predmet istrage dovode se u vezu sa zloupotrebom položaja ili ovlaštenja, primanjem dara ili drugih oblika koristi, protuzakonitim posredovanjem, pronevjerom u službi, krivotvorenjem službene isprave, protuzakonitim naplatama isplata i poslugama u službi.

Neefikasno djelovanje javnih firmi

“S obzirom na dugogodišnje, kontinuirano i neefikasno poslovanje komunalne privrede u Kantonu Sarajevo, posebno javnih kantonalnih preduzeća među kojima je svakako i ovo, Tužilaštvo Kantona Sarajevo i Federalna istražna služba poduzimaju mjere radi ispitivanja nezakonitog postupanja odgovornih lica, te dosadašnje propuste nadležnih institucija”, dodaje se u saopćenju.

Vlada Kantona Sarajevo će obavještavati javnost o ishodu istrage i dalje djelovati kada je u pitanju negativan trend poslovanja drugih preduzeća i institucija od vitalnog interesa za građane Kantona Sarajevo, saopćeno je iz kantonalne Vlade.

Izvor: Agencije

 


Povezane

Od 100 litara vode koja krene sa izvorišta 77 se izgubi usput, zbog čega se stanovnicima svakodnevno uvode redukcije.

Published On 18 Aug 2015

Građani glavnog grada BiH imaju redovne noćne redukcije vode, a nerijetko i dnevne. Al Jazeera je istražila zašto je to tako.

Published On 23 Jul 2015
Više iz rubrike Balkan
POPULARNO