Imena hrvatskih kompanija iz Dosjea Panama

ICIJ izričito naglašava da postoje potpuno legitimni razlozi za korištenje offshore kompanija i fondacija (Reuters)

Međunarodni konzorcij istraživačkih novinara (ICIJ) objavio je danas bazu podataka s informacijama o više od 200.000 pravnih i fizičkih osoba koje su obuhvaćene aferom Dosje Panama.

Pretraživanjem baze ICIJ-a za Hrvatsku dolazi se do nekoliko imena građana i 17 kompanija koje su poslovale sa advokatskim uredom iz Paname Mossack Fonsecom.

Na popisu offshore kompanija su: Adnil Limited, Apache Sky Limited, Apwind Limited, Aviva Trading Ltd, Bauwood Limited, BL Media Group Ltd, Bolisford Ltd, Central European Property Company Corp., Cosico Ltd, Denevian Ltd, Genex International Ltd, Greenfield Group Inc, I Consulting Inc, Norsford Ltd, Regent 4 Ltd, Thillay Limited i Vapi Business Group Ltd.

U bazi i adrese

U bazi se nalazi i nekoliko adresa na kojima se nalaze kompanije ili stanuju građani koji se nalaze u bazi ICIJ-a: Križanićeva 11a, Zagreb; Turanj 43, Karlovac; Obala 2, Punat; F. Vrančića 8, Zagreb; Drenovačka 3, Zagreb; Greenfield Group Inc. Drenovačka 3, Zagreb; Mardeganijeva 43, Pula; Sealo Debeljak Z.P. Sukosaw, Zadar, Sredrnjak 61, Zagreb. i Sulekova 30, Zagreb.

ICIJ izričito naglašava da postoje potpuno legitimni razlozi za korištenje offshore kompanija i fondacija, te da ni na koji način ne žele implicirati da su osobe, kompanije i ostali entiteti koji se nalaze u bazi podataka povezani s ilegalnim aktivnostima ili su prekršili zakon na bilo koji način. Pozivaju, također, građane da im se obrate slučaju otkrivanja netačnih podataka u bazi.

Izvor: Agencije