U potrazi za dječakom policija pretražuje Moraču

Još se traga za 11-godišnjim Ognjenom Rakočevićem iz Podgorice, dječakom s autizmom koji je u srijedu pobjegao od kuće.

Potraga u koju se, osim policije i drugih službi, uključio nezapamćen broj građana Podgorice, ali i cijele države – još nije dala rezultat.

Al Jazeerina ekipa pratila je policiju i građane koji, u nadi da će naći nestalog dječaka, kreću u još jednu potragu.

“Danas ćemo da se podijelimo u nekoliko grupa sa ciljem pretraživanja terena koji je inače već pretražen, ali u odnosu na nove informacije koje smo dobijali, da taj teren ponovo pretražimo”, kaže Miljan Ćirović iz crnogorskog MUP-a.

Svaki pedalj Podgorice je prečešljan. Potraga traje noću i danju. Građani ne odustaju.

“Kao majka djeteta saosjećam sa roditeljima i mislim da je strašno zabrinjavajuće što ga nema već tri dana, tako da smo došli da pomognemo što više možemo”, kaže Nada, stanovnica Podgorice.

“Da pomognem u potrazi koliko mogu, da doprinesem makar malo”, dodaje njena sugrađanka Anastasija.

“Nada posljednja umire tako da nadam se… Ovoliko ljudi će uspjeti da ga pronađe, svakako”, uvjeren je Podgoričanin Milan.

Policija uključila sve resurse

U potragu su se uključili i nastavnici iz Ognjenove škole.

“Kretao se uvijek u jednom pravcu, nije se kretao nazad, uvijek je gledao gdje je svjetlost, tako da je velika mogućnost da može biti bilo gdje. Sada će se uključiti i psi tragači koji će na osnovu njegove garderobe upravo, nadam se, osjetiti nešto i povesti nas u pravom smjeru”, rekla je Milica Kraljević, dječakova asistentica u nastavi.

Ognjen je 11-godišnji dječak s autizmom. Iz kuće je pobjegao u noći između srijede i četvrtka – bos, u donjem dijelu trenerke.

“Kada je izašao kroz prozor spavaće sobe, on je skinuo majicu koju smo našli na stepeništu i to mene pomalo muči. Čini mi se da se on, skidajući tu majicu, oslobodio i pripremio za neko kupanje, Morača ga je privlačila, tu smo šetali, stalno je vukao majku i mene da siđemo niz to stepenište. Nije se plašio vode, dubine, hladnoće… Plašim se da je prošao tuda i uplivao u Moraču”, priča dječakov otac Branko Rakočević.

Korito Morače već je pretraženo, a još jednom će ga ispitati specijalne jedinice, ronioci, ali i helikopter.

U policiji tvrde da se nisu kasno uključili u istragu, odbacuju mogućnost otmice dječaka te poručuju da su svi njihovi resursi usmjereni u cilju pronalaska dječaka.

“Uključili smo i korištenje drona da pretražujemo teren, vršimo provjeru kamere na mjestu gdje su građani uočili dječaka. Sve radimo moguće. Nezadovoljstvo razumijemo. Nema ograničenja naših resursa. Da bi naša potraga dala rezultat i da bi pronašli dječaka”, objašnjava Duško Marković, v.d. ministra unutrašnjih poslova Crne Gore.

Ognjen Rakočević visok je 150 centimetara, ima plavu kosu, oči i svijetao ten. Svi koji ga uoče, pozvani su da se jave crnogorskoj policiji.

Izvor: Al Jazeera


Povezane

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO