Mediji: Opljačkane stotine hiljada eura iz hrvatskog MUP-a

Zasad nije poznato jesu li uz novac i zlato otuđeni i povjerljivi dokumenti (EPA)

Zagrebačka policija potvrdila je da su nepoznati počinitelji provalili u zgradu hrvatskog Ministarstva unutarnjih poslova, no zasad ne iznosi nikakve pojedinosti o tom slučaju.

Istovremeno, hrvatski mediji su objavili da je iz sefa u Uredu načelnika službe organiziranog kriminala Željka Dolačkog ukradeno dva kilograma zlata i 280.000 eura.

U policiji tek kratko kažu da je kriminalističko istraživanje u tijeku.

U međuvremenu se oglasilo i Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu, potvrdivši samo da “rukovodi očevidom koji se obavlja u prostorijama Policijske uprave zagrebačke”.

“S obzirom na fazu postupanja, nismo u mogućnosti iznijeti više informacija”, priopćeno je.

Policija nije potvrdila informaciju

“Policijska uprava zagrebačka potvrdila je samo da se dogodila provala. Sve informacije o ukradenom zlatu i eurima su neslužbene i neprovjerene”, javila je Al Jazeerina reporterka Martina Kiseljak.

Po tvrdnjama Jutarnjeg lista, policija je u ponedjeljak ujutro otkrila da je sef u sjedištu kriminalističke policije u Heinzelovoj prevrnut, a nepoznati provalnici iz njega su ukrali dva kilograma zlata i 280.000 eura.

Lopov ili više njih, piše list, došli su do drugog kata preko požarnih stepenica, a zasad nije poznato jesu li uz novac i zlato otuđeni i povjerljivi dokumenti.

Izvor: Al Jazeera i agencije