Vučiću na pobjedi čestitali evropski lideri

Vučić je na sinoćnjoj konferenciji rekao da mu je čestitala i kancelarka Njemačke Angela Merkel (Tanjug)

Evropski komesar za susjedsku politiku i proširenje Johannes Hahn čestitao je izbornu pobjedu predsjedniku Srpske napredne stranke (SNS) i premijeru Srbije Aleksandru Vučiću.

Poručio je da samo “snažna vlada može da provede reforme neophodne za budućnost države, njenu ekonomiju i građane”.

Na svom Twitter nalogu, komesar je rekao da se “raduje saradnji sa novom vladom pod njegovim (Vučićevim) vodstvom, po pitanju EU integracija”.

Hahn je dodao da je siguran da će Vučić “iskoristiti snažnu podršku građana na odgovoran način koji će ojačati evropsku perspektivu Srbije”.

Kurzova čestitka na ćirilici

Austrijski šef diplomatije Sebastian Kurz također je čestitao Aleksandru Vučiću, uz poruku da se raduje daljoj saradnji, te da se nada brzom napretku Srbije na putu u EU.

Kurz je na svom Twitter nalogu poruku ispisao na engleskom i srpskom jeziku – ćirilicom.

Vučić je na sinoćnjoj konferenciji rekao da mu je čestitala i kancelarka Njemačke Angela Merkel, dok je upitan o čestitkama iz Hrvatske ponovio da je bilo propuštenih poziva, ali “da te brojeve ne zna”.

Iz BiH je čestitku uputio predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić.

“Građani Srbije i ovaj put su podržali vašu politiku, koja se pokazala dosljednom na planu očuvanja državnog subjektiviteta Srbije i interesa našeg naroda”, stoji u čestitki Bosića, prenijela je agencija Fena.

“Svaki napredak u Srbiji, nas u Republici Srpskoj posebno raduje i zato Vam želimo da uspjete u zacrtanim ekonomskim i socijalnim reformama i pridobijanju što većeg broja prijatelja na međunarodnoj sceni”, istakao je Bosić.

Izvor: Agencije