Vučić najavio novu vladu do kraja maja

Svi oni koji su prešli izborni prag, učinili su to pod vrlo čudnim okolnostima, smatra Vučić (Oksana Toski? / Tanjug)
Svi oni koji su prešli izborni prag, učinili su to pod vrlo čudnim okolnostima, smatra Vučić (Oksana Toski? / Tanjug)

Predsjednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić, koji je predvodio koaliciju koja je uvjerljivo osvojila većinu na izvanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji, najavio je kako novu Vladu treba očekivati poslije skupštine SNS-a, zakazane za 28. svibnja.

Vučić se obratio novinarima nakon sjednice Predsjedništva Srpske napredne stranke, dan nakon što je koalicija “Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje” osvojila 131 mandat u novom sazivu Skupštine Srbije.

Osvrnuo se i na prozivke iz redova opozicije, koji su ukazali na brojne izborne nepravilnosti i sumnje u kupovinu glasova.

“Bez obzira kakve će belosvetske igre da se igraju oko provere listića, mi ćemo poštovati odluku nadležnih državnih organa kakva god bude”, rekao je Vučić.

‘Opozicija se ujedinila na pola sata’

Primijetio je kako se “mnogo toga čudnog događalo noćas”, aludirajući na susret lidera opozicije.

“Pobedili smo pošteno, čisto kako suza, najčistije moguće. Bilo je potrebno da pobedimo sve zajedno, a oni su se na pola sata ujedinili. I šta su prijavili? Od svih nepravilnosti, samo ih je prijavio SNS. Uhvatili smo lopove na delu i slikali ih. Prijavili smo pijanog radikala koji je razbijao kutije. Ne postoji nijedan drugi prigovor, od svih agencija i izmišljenih organizacija”, tvrdi Vučić.

Po njemu, svi oni koji su prešli izborni prag “učinili su to pod vrlo čudnim okolnostima”.

“Dve liste su za 200 glasova prešle cenzus, a njih tri za 2.000 glasova. Između 5,01 i 6,03 odsto svi se nagurali. Nikakav nam to nije problem zato što ćemo da se bavimo Srbijom. Ostavljamo izborni proces kao istorijski veoma uspešnu pobedu, a konkurencije se ne bojimo i jedva čekamo duele sa njima”, zaključio je Vučić.

Izvor: Al Jazeera


Povezane

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO