Vučić: Srbija pobjeđuje u Briselu i drugdje

Vučić kaže da neće dozvoliti nikome izvana da upravlja Srbijom (Zoran Žesti? / Tanjug)

Predsjednik Srpske napredne stranke (SNS), ujedno i premijer Srbije, Aleksandar Vučić poručio je da “mnogi u zemlji, regionu i svetu ne žele jaku Vladu Srbije, ali da Srbija uprkos tome pobeđuje – i u Briselu, i na drugim poljima”.

“Potrebno je nekima u regionu, koji su bili naviknuti na to da Srbija bude dežurni gubitnik, koji su očekivali da će i danas Srbija da bude poražena u Briselu, pa nije, oni koji bi očekivali da svaki dan bude poražena, a Srbija je počela da pobeđuje i tom im prilično smeta”, rekao je Vučić na predizbornom skupu u Požarevcu.

Po njegovim riječima, “ima mnogo njih u samoj Srbiji, od različitih tajkunskih centara moći do političara, kojima je jedino ostalo da vređaju i od kojih se umesto programa i brige može samo čuti: ‘mrzimo Vučića'”.

“Baš ih briga za Srbiju, važno im je samo da se dočepaju vlasti”, rekao je Vučić.

“Onima u svetu koji ne žele čvrstu Vladu Srbije i koji žele stranke na povocu i preko njih ostvaruju svoje interese, poručujem da dok sam predsednik nikada neću dozvoliti da neko sa strane upravlja zemljom, nijedna ambasada, već samo građani Srbije”, dodao je.

‘Neću ružno o političkim protivnicima’

Vučić je, osvrćući se na negativnu kampanju političkih protivnika, za koju tvrdi da je “puna uvreda, mržnje i podsmeha”, pozvao pristalice da do pobjede na izborima dođu “mirno i čisto”.

Naglasio je da se u Srbiji poštuju ljudi svih vjeroispovjesti, pripadnici drugih naroda te kako u Srbiji ne smiju i ne mogu da se čuju uvrede na račun bilo kojeg naroda.

Podsjetio je kako je u Srbiji u prethodne dvije godine ostvaren dinamični rast, stabilne javne finansije, da nema više bojazni od bankrota, čemu svjedoče i riječi iz Svjetske banke da će “onaj koji dođe posle Vučića imati mnogo bolju osnovu”.

Još je dodao kako “Srbiji ne treba prošlost u kojoj će da ide u sukob sa svima, u kojoj će da bude evropski gubavac, što bi mnogi u regionu želeli”.

Obećao je da će “primanja u javnom sektoru i penzije rasti, ali na realnim osnovama, a ne, kao što se ranije dešavalo, samo pred izbore, kako bi se kupovali glasovi građana”.

Izvor: Agencije